„Játék a jövőért 2.”

2022.04.09. 12:00

10 milliót nyert a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület: A színdarab az internetes veszélyekről szól

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület 10 millió forintot nyert a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán a „Játék a jövőért 2.” elnevezésű projektjével, melynek célja a fiatalok áldozattá és elkövetővé válásának megelőzése drámapedagógiai módszerekkel.

Benedek Bálint

A részletekről tegnap a Halis- könyvtárban tartott sajtótájékoztatót a civil szervezet, valamint az előadások lebonyolításában érdekelt Kanizsai Fiatalok Közössége (KFK). Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület elnöke elmondta: az új tanévtől, tehát szeptembertől színdarab bemutatását tervezik, összesen 50 alkalommal. A Belügyminisztérium és a tanács támogatásával megvalósuló program a 10–17 éves korosztálynak szól, s kísérleti jellegű, ha sikert érnek el vele, akkor folytatják.

 

– A projektben, illetve a darab megírásában, a drámapedagógiai rész elkészítésében közreműködött Mihály Péter, a zalaegerszegi Hevesi-színház színész-rendezője – vette át a szót Szollár-Nikolics Zsanna, a KFK elnöke. – A darab a Cyber valóság címet viseli, s az interneten leselkedő veszélyekre hívja fel a fiatalok figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában