Közgyűlés

2022.03.11. 06:50

Zeginfó: Szobrot állítanak, bicikliutakat építenek

Többségében egyhangú döntések születtek a zalaegerszegi közgyűlés csütörtöki ülésén, ahol 27 napirendi pontot tárgyalt a grémium. A fontosabb döntésekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be a városházi Zeginfón.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán

Forrás: ZH-archívum

A képviselők döntése szerint tovább bővülhet a temetési segélyt, a gyermekétkeztetési támogatást, a lakásfenntartási segélyt és a gyógyszertámogatást igénybe vevők, valamint a Bursa Hungarica ösztöndíjra pályázók köre is. Balaicz Zoltán azt is közölte: 2022-ben sem emelkednek a bölcsődék és a gondozási központok térítési díjai. A közgyűlés pályázatot írt ki a Zalaegerszegi Gazdasági Ellátó Szervezet gazdasági vezetői beosztásának betöltésére. 

 

 

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az Egerszeg Kártya tulajdonosai az április 22-én nyíló Alsóerdei Sport- és Élményparkot 20 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe. Elmondta még, hogy 528 millió forint állami támogatással zajlik az egykori Korona Szálló felújítása, amely az átadás után a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ részeként fog működni. A Május 1. ligetben pedig Czobor Mátyás egykori polgármester emlékére mellszobrot avatnak. 

 

 

A közgyűlés szabályozta a munkásszállások kialakításának lehetőségét, így ezentúl csakis ipari és kereskedelmi övezetekben hozhatják létre azokat. 

 

 

A kerékpárutakkal kapcsolatban a polgármester elmondta, 2024-ig öt fejlesztést, a teskándi, a botfai, a csácsbozsoki kikötést, a Tesco melletti körforgalom kétsávosításával összefüggőt és a Göcseji úti felújítását szeretnék megvalósítani. Elhangzott továbbá: a kistérségi háziorvosi ügyeleti rendszer beszámolója azt mutatja, hogy az elmúlt egy évtizedben csökkent az igénybe vevők száma, s ez a kórházi sürgősségi betegellátás működésének tudható be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában