Támogatással

2022.03.06. 09:59

Zártkerti utakat újítanak fel Nemespátrón

A kormány hathatós támogatásával több zártkerti út felújítására nyert jelentős összeget a közelmúltban Nemespátró. Azonban az útfejlesztési program folytatódhat, hiszen újabb szakaszok rendbehozására pályázott az önkormányzat.

Benedek Bálint

Győrfy Balázs polgármester az egyik zártkerti útfelújításnál, van még feladatuk bőven Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Győrfy Balázs polgármester kiemelte: a Magyar falu programon keresztül megítélt közel 12 millió forintból az úgynevezett a Csontanyír hegyre vezető 450 méteres útszakasz építését kezdte meg a kivitelező. A fenyőfaterületekre vezető eredeti nyomvonal régóta járhatatlan, most zúzott kővel stabilizálják és megoldják, hogy az esővíz ezután ne tegyen kárt a felületében.

 

- Ezzel párhuzamosan egy másik külterületi nyomvonalon is folynak a munkálatok - fogalmazott a településvezető. - A zártkerti programon keresztül 11,5 millió forintból közel 200 méter hosszan erősítünk meg egy szakaszt. A támogatásból pedig az egyik önkormányzati tulajdonú ingatlanra további 30 diófa telepítését is elvégeztük. A kivitelezés mellett figyeltünk a további fejlesztésekre irányuló pályázatokra. A Rákóczi utca útburkolata eléggé tönkrement, a teljes cserére 32 millió forintot remélünk, míg egy másik hegyi út rekonstrukciója 20 millió forintos támogatásból valósulhatna meg.

 

 

Győrfy Balázs hozzátette: a falugondnoki buszuk szintén elöregedett, a javíttatása sok pénzt emészt fel, ezért egy új jármű beszerzésére szükség lenne. Ahogy egy traktorra is, hótolóval, rézsűzúzóval és pótkocsival. Ezen felül pedig a temető ravatalozójába egy halotthűtő beszerzésére is pályáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában