Sajtótájékoztató

2022.03.19. 21:19

Változást akarnak elérni a nyugdíjak összegében

Ne lehessen kevesebb a nyugdíj a minimálbérnél, és ne legyen több félmillió forintnál. Ezt is szeretné elérni a Mi Hazánk Mozgalom, ha felhatalmazást kap a választóktól április 3-án.

Arany Gábor

Erről a mozgalom pénteki sajtótájékoztatóján esett szó. A párt országgyűlési képviselőjelöltje, Kiss Ferenc (aki Zala 1. számú választókerületében indul) a Virradat nevű választási programjuk egyes elemeit ismertetve elmondta, a nyugdíjak kifizetésére az államnak garanciát kell vállalnia. Emellett javasolják, hogy a gyermeket felnevelő szülők önálló egyéni nyugdíjszámlájára kerüljön a dolgozó gyermek által fizetett személyi jövedelemadó 10 százaléka.

 

Bevezetnék a kegyeleti járadékot. Ez az állam által folyósítandó bruttó 300 ezer forintos összeg azt illetné meg (pontosabban az örököseit), aki 20 év törvényes munkaviszonyt elér hazánkban. Farkas Attila, a zalaegerszegi szervezet elnöke – szóba hozva Budaházy György és társai ügyében a minapi ítéletet is – hangsúlyozta: a politikusbűnözés visszaszorítására megszüntetnék a mentelmi jogot, és a politikusok esetében megdupláznák a kiszabandó büntetési tételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában