Hetvenhárom hektár

2022.03.24. 14:00

Ünnepélyesen lerakták egy új ipari park alapkövét Nagykanizsán

Szerdán ünnepélyesen lerakták az Inpark Nagykanizsa ipari park alapkövét. A fejlesztésre előkészített terület mintegy 73 hektár.

Pásztor András

Dr. Sifter Rózsa, dr. Kiss László (a NIPÜF vezérigazgatója), dr. Juhász Roland, valamint Cseresnyés Péter és Balogh László az alapkőletételen

Forrás: Jancsi László

Az ünnepségen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, dr. Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Balogh László polgármester, valamint dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott is. 

 

Dr. Juhász Roland beszédében kiemelte: az ipari parkot kialakító NIPÜF Csoport eddig országszerte mintegy 237 ezer négyzetméter csarnokot hasznosított bérleti megállapodással, emellett adásvételi szerződés keretében 468 hektárnyi telket értékesített piaci ügyfeleknek. Alig három héttel ezelőtt került sor a NIPÜF legutóbbi létesítményének átadására Tatabányán, jelenleg három másik helyszínen építkezik a vállalat. 

 

Cseresnyés Péter és Balogh László egyaránt hangsúlyozták a helyi és a központi gazdaságfejlesztési törekvések összhangjának, valamint az új munkahelyek létrejötte mellett a meglévők megtartásának fontosságát. A 2010 óta megvalósított kormányzati aktivitások egyik látványos eredménye, hogy mintegy 2000 fővel nőtt Kanizsán a munkavállalók száma. A városnak nem csupán az újonnan betelepülni kívánó, de az itt működő és fejlesztést tervező hazai és nemzetközi vállalatok támogatása is kiemelt szempont. 

 

Az Inpark első, 10 935 négyzetméteres csarnoka is egy nemzetközi vállalat, a Honeywell gyártócsarnokaként funkcionál majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában