Eredményhirdetés

2022.03.25. 16:07

Rajzpályázat Nagykanizsán: a fiataloknak fontos a vizeink védelme

A víz világnapja alkalmából óvodás és általános iskolások részvételével rajzpályázatot hirdetett a Pannon Egyetem Nagykanizsa-Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ és a Dél-zalai Vízmű ZRt. Az eredményhirdetést pénteken tartották a kanizsai kampuszon.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Az egyetemi központ főigazgató helyettese, Gerencsérné dr. Berta Renáta a megnyitó beszédében elmondta: az általános, illetve óvodás gyerekek nagyon aktívak voltak, hiszen a város és a környék intézményeiből 51 pályamunka érkezett. A fiatalok ügyességéhez és kreatív szemléletükhöz kétség sem fért, igyekeztek minél jobban felhívni a társadalom figyelmét a víz tisztaságának megőrzésére. Néhány rajz pedig a fenntarthatóságra fókuszált.

 

A Dél-zalai Vízmű Zrt. vezérigazgatója, Cziráki László szerint jó érzés látni, hogy a jövő generációjának milyen lényeges a vízkészletek megóvása. Talán a mostani szemléletük mentén óvják a környezetüket felnőttként is.

 

Eredmények. Iskola, alsósok: 1. Maresch Laura (Nk. Piarista), 2. Lang Szófia, 3. György Anna (mindketten Nagyrécse). Különdíj, egyéni: Hoffer Panni (Zrínyi-Bolyai). Csoportos: Hevesi-iskola 2/c osztálya. Óvoda: 1. Budai Dorina (Miklósfa), 2. Tóth Zselyke (Hevesi), 3. Traub-Vigh Franciska (Kertvárosi). Különdíj, egyéni: Takács Fanni (Hevesi). Csoportos: Rózsa Tagóvoda, Süni csoport (Krikker Zselyke, Reichert Izabell, Szekeres Luca, Szvetics Fanni, Szigeti Lorenzo).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában