Frissen Zalából

2022.03.08. 14:07

Összefogásban dolgoznak Nagykanizsáért az önkormányzati cégek

A Dél-zalai Víz- és Csatornamű ZRt. kezdeményezésére a városüzemeltetésben dolgozó kanizsai cégek kössenek együttműködési megállapodást. Ehhez csatlakozott a Via Kanizsa Zrt. és a Netta-Pannónia Környezetvédelmi Kft., a dokumentumot ma írták alá a Medgyaszay Házban.

Benedek Bálint

Együttműködési megállapodást kötöttek a kanizsai szolgáltató cégek, melynek ünnepélyes aláírását a Medgyaszay Házban tartották, balról: Áfra Barnabás, a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője, Cziráki László, a Dél-zalai Vízmű ZRt. elnök-vezérigazgatója és Szabó István a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezérigazgatója

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Cziráki László, a Vízmű elnök-vezérigazgatója kiemelte: mindannyian szeretnék szebbé tenni Nagykanizsát és annak térségét, s ehhez a másik két önkormányzati tulajdonú céggel együttműködésre van szükség.

 

– Ezután a fejlesztési lehetőségeinket egyeztetjük, a projektek során összedolgozunk és ezeket közösen valósítjuk meg – folytatta. – Ezek mellett részt veszünk szakmai fórumokon, szakértői hátteret biztosítunk, illetve műszaki, gazdasági és marketing vonatkozású rendezvényeinket együtt tartjuk meg. A társadalmi szerepvállalást ugyancsak fontosnak érezzük, ahogy a regionális erősödés érdekében kölcsönösen számíthatunk egymásra. A megannyi feladat mellett a testvérvárosi kapcsolatokat ápoljuk.

 

Hozzátette: a Dél-zalai Vízmű Zrt. a Tegyük szebbé Nagykanizsát! című jelmondattal szeretné, ha a városi szökőkutak megújulnának. A Sétakertben és Múzeum téren lévő szökőkutak is talán újra működhetnének.

 

Áfra Barnabás, a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője szerint ez az együttműködés már korábban is létrejöhetett volna, hiszen a cégek közel azonos területen nyújtanak szolgáltatásokat. Örül annak, hogy most nemcsak szóban, hanem végre tettekben együtt tehetnek a városért. Emellett a hatékonyság növelése lehet egy olyan cél, mely mentén segíthetik, támogathatják és tanulhatnak egymástól.

 

– Legkisebb gazdasági társaságként, kizárólag a városüzemeltetésért felelünk – mondta Szabó István, a Via Kanizsa Zrt. vezérigazgatója. – Régóta jó kapcsolatot ápolunk a másik két céggel, ezért a legjobbakat reméljük az összefogástól. Remélhetőleg a lakossággal együttműködve szebbé és persze élhetőbbé tehetjük a városunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában