Ez az oka

2022.03.09. 19:03

Nem fogyott el az üzemanyag - Utánajártunk, miért áll hosszú sor a zalai benzinkutaknál (videó) - Frissítve

Olvasónk jelezte, hogy Rédicsen, a szlovén határátkelő előtti utolsó benzinkútnál hosszú sorban várakoznak a járművek és a benzin el is fogyott.

Korosa Titanilla, Jóna István

Forrás: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Frissítés: 

 

Zalaegerszegen is több benzinkutat megrohamoztak az autósok szerda este és csütörtökön, készlethiánytól tartva (képünk a Mol-kúton készült). Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a sajtónak szerda este úgy nyilatkozott: nincs ellátási probléma, csak logisztikai, az is átmeneti. Az oka pedig, hogy a hatósági ár miatt sok kamionos is magyar kutaknál tankol, így gyorsan kifogynak a kutak. Lokális problémának nevezte, hogy néhány kisebb állomáson akadozik a szolgáltatás. Csütörtök délután az egerszegi Shellnél azt tapasztaltuk: csak két töltőhelyen lehetett benzint tankolni. Híreink szerint voltak más, kisebb kutak, ahol kannába nem adtak benzint, másutt volt erre lehetőség, ugyanakkor átmeneti gázolajhiányról is értesültünk.

Forrás: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

 

Korábban írtuk:

 

Rédics

 

A helyszínen járva megtudtuk, hogy a napokban megemelkedett az üzemanyagok ára Szlovéniában, ezért az amúgy is forgalmas benzinkúton megnőtt a szlovén rendszámú személygépkocsival tankolók száma is a kamionos mellett az elmúlt napokban. Az üzemanyag nem fogyott el, dízelt rövid ideig nem lehetett tankolni szerdán, mert a nagy forgalom  miatt a tartályautó nem jutott be a kútra, de ezt leszámítva az ellátás zavartalan és továbbra is biztosított lesz. Valóan hosszú a sor, mert alacsony a kút áteresztő képessége, a személygépkocsik 4, a kamionok 3 beállóban vehetnek fel üzemanyagot, de mindenki türelmesen kivárja a sorát. Mennyiségi korlátozás nincs, azaz a 100 literes limit érvényes, ha nem járműbe, hanem valamilyen tartályba tankol az ügyfél, akkor 500 liter a megengedett mennyiség. 

Forrás: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

További információ, hogy az euró árfolyamától függően akár 150-200 forinttal is olcsóbb lehet 1 liter üzemanyag ára Magyarországon, mint Szlovéniában és a napokban megjelent hírek szerint Olaszországban is 800 forint körüli összegért lehet tankolni literenként, ezért határátlépés előtt, aki tud, Rédicsen tankol. 

Szlovéniai benzinár Forrás: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Szlovéniában szerda délután a 95-ös benzin ára 1,56, a dízelé 1,67 euró. Továbbra is nagy a forgalom és hosszú a sor, külföldi és magyar rendszámú személygépkocsik, illetve jobbára külföldi kamionok is állnak a sorban. 

Zalaegerszeg

 

Zalaegerszegen késő délutánra torlódás alakult ki több benzinkúton. 18 óra magasságában a Balatoni úton lévő benzinkútnál, valamint a Kaszaházi úton (képünkön) is nagy sor alakult ki. Hosszú perceket kellett várni, míg az emberek megtankolhatták az autóikat. A közösségi portálon sorra érkeznek a posztok, a torlódásokról a várakozó autósoktól.

Forrás: Jóna István/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában