Sajtótájékoztató

2022.03.28. 11:00

Messzire elkerüli Dél-Zalát az M9

Az Egységben Magyarországért ország­gyűlési képviselőjelöltje, Horváth Jácint szombaton a 61-es főút mellett Ander Balázzsal, az ellenzék Somogy 2-es körzetében induló jelöltjével az M9-es útról tartott sajtótájékoztatót.

Benedek Bálint

Az Orbán-kormány történelmi bűne, hogy az M9-es nyomvonalát ma már nem Nagykanizsán és Dél-Zalán keresztül vezetik, fogalmazott Horváth Jácint, hozzátéve: egészen az elmúlt évekig úgy tervezte minden kormány, hogy az M7 és M9 Nagykanizsa mellett metszi egymást. Közölte: még Orbán Viktor is ezt ígérte Kanizsán a 2018-as kampányban. Mára ez csak a szokásos választási ígéret maradt, mert a Fidesz-kormány döntése értelmében az út messze elkerüli a térséget. Hozzátette: nem veszett el a remény, visszahozhatják még az eredeti tervet, de ehhez változásra van szükség. Két gyorsforgalmi út csomópontja szinte mindenhol gazdasági fejlődési zónát alakít ki. Ander Balázs szerint Dél-Somogy az EU egyik leginkább elmaradott régiójának része. A fejlődés egyik kulcsa a megközelíthetőség javítása lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában