Frissen Zalából

2022.03.15. 12:00

Mányoki Attila lett a koraszülöttek legújabb nagykövete

Zalaegerszeg díszpolgára, a Magyar Arany érdemrenddel kitüntetett Mányoki Attila hosszútávúszó lett a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány legújabb jószolgálati nagykövete. A 12 éve működő szervezet munkáját több, országosan elismert nagykövet segíti: Lubics Szilvia hosszútávfutó, Borbás Marcsi televíziós műsorvezető és Bicsák Bence triatlonversenyző.

Mozsár Eszter

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az ünnepségen a résztvevők először rövidfilmet láthattak a sportoló egyik legküzdelmesebb versenyéről, az Ocean’s Seven sorozat utolsó állomásáról, az Északi-csatorna átúszásáról (Észak-Írország és Skócia között). A második kísérletnél Mányoki Attila majdnem végzetes kudarcot szenvedett, ám rövid idő alatt felépült és harmadszorra újult erővel sikeresen vette az akadályt.

 

A zalaegerszegi versenyző a 18. a világon, aki teljesítette ezt a kihívás sorozatot, méghozzá a világ leggyorsabb összetett idejével.

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

A rendezvényen elhangzott, Mányoki Attila extrém körülmények közötti küzdelme legalább olyan heroikus, mint a koraszülöttek harca az életbenmaradásért, a teljes értékű életért. A sportoló úgy fogalmazott, már régóta szerette volna támogatni az alapítvány munkáját, s nemcsak családi érintettség okán. Mint mondta, szeretné ily módon megköszönni az elmúlt három évtizednyi támogatást, amit ő kapott a szponzoroktól, magánemberektől. Bár jelenleg ideje nagy részét külföldön tölti, ott sem feledkezik el az egerszegi szervezetről, bárhol jár a világban, mindenhol adományokat fog gyűjteni a koraszülöttek megsegítésére.

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Dr. Gárdos László osztályvezető főrvos, a szervezet alapítója megköszönte a sportoló és a többi nagykövet, valamint a támogatók önzetlenségét, majd átnyújtotta a nagyköveti oklevelet Mányoki Attilának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában