Frissen Zalából

2022.03.08. 11:00

Közösségi és sportnapot rendeztek Szilvágyon

Főzőtanfolyammal egybekötött közösségi és sportnapot tartott pénteken az önkormányzat, idén már másodszor.

Gyuricza Ferenc

Az ulti is része volt a programnak. Akik játsszák: Tóth József, Gerencsér Gyula, Luter László és Bedő Attila

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A program a Nemzeti Művelődési Intézet egymillió forintos támogatásával valósult meg. Péntek Katalin polgármester elmondta: ebből a pénzből többek közt pingpongasztalt, asztali focit és sakk-készletet vásároltak, de költöttek belőle a főzőszakkör tárgyi feltéte­leinek megteremtésére is. 

 

– Már az első alkalommal nagy sikere volt a programnak – mondta a polgármester. – Ezért úgy döntöttünk, mostantól rendszeresen meghirdetjük majd a sportnapot, s amíg lesz rá érdeklődés, addig a főzőtanfolyamunkat is fenntartjuk. A második alkalommal megrendezett sportnapra körülbelül negyven fő gyűlt össze, az általános iskolás korú gyermekektől a nyugdíjas korosztályig szinte minden generáció képviseltette magát. A résztvevőkkel abban maradtunk, hogy a következő rendezvényt március végén tartjuk, majd a jó idő beköszönte után a pingpongasztalt és a csocsót kitelepítjük a kultúrpajtába, hogy az érdeklődők még többet, az előre meghirdetett időpontoktól függetlenül is használhassák azokat. Eddig ugyanis úgy tűnik, hogy van igény az ilyen jellegű kikapcsolódási lehetőségekre is a faluban. 

 

Péntek Katalin emellett két újabb eredményes pályázatról is beszámolt. A település önkormányzata ugyanis egymillió forintot nyert a testvértelepülési kapcsolatok elmélyítésére, míg a Szilvágyért Egyesület több mint 1,3 millió forintot kapott működési költségeinek biztosítására, valamint szakmai programok megvalósítására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában