Frissen Zalából

2022.03.08. 19:00

Közeledik az első idei haltelepítés ideje, közgyűlést tartott a Tenkevölgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület

Sikeres gazdálkodás és jelentős mértékű haltelepítés jellemezte a Tenkevölgye Természetvédő és Sporthorgász Egyesület elmúlt évét – hangzott el a minap megtartott éves közgyűlésen. A mintegy 120 fős civil szervezet idén a tagság kényelmét szolgáló eszközök kihelyezését tekinti egyik fő célkitűzésének.

Gyuricza Ferenc

Varró István tógazda a belsősárdi kiülők egyikénél

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A komfortérzetet pozitívan befolyásoló folyamat már el is kezdődött az egyesület kezelésében lévő vizeknél. A belsősárdi kavicsbányatavakhoz már tavaly elkészültek az új kiülők, és hamarosan a lendvadedesi víztározónál is sor kerül azok telepítésére. Emellett a már meglévő asztalok és ülőalkalmatosságok átfogó felújítása is tervben van – tudtuk meg Szabó Sándortól, az egyesület elnökétől. 

 

– Reményeink szerint még március hónapban sor kerülhet az idei első halasításra is – folytatta az elnök. – És ezt követi majd a hagyományos évnyitó versenyünk. 

 

Szabó Sándor kérdésünkre elmondta: horgászni most is lehet a tavaikon, a békés halak fogása megengedett, míg a ragadozó fajok közül jelenleg – az országos szabályozással összhangban – csak a csukára vonatkozik tilalom. 

 

A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt a tisztújítás is. A tagság egyhangúlag újabb öt évre bizalmat szavazott Szabó Sándornak, illetve a gazdasági felelős Kassai Józsefnek. A tisztségéről korábban lemondott Szabadi Tamás helyére Horváth Jenőt választották titkárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában