Tárlat

2022.03.18. 07:00

Kiállítás nyílt a vesszőfonó szakkör alkotásaiból Csatárban

A Nemzeti Művelődési Intézet A Szakkör, tudásunkkal kézen fogva a közösségekért felhívása keretében valósult meg a Csatár községben a kezdő vesszőfonó szakkör. Az foglalkozásokon résztvevők alkotásaiból nyílt kiállítás március 15-én a Kultúrházban.

Jóna István

A kiállítás megnyitón Matyasovszky Margit, az NMI Zala megyei igazgatója elmondta, hogy a megyében érdeklődően és lelkesen fogadták a települések és a városok közművelődési szakemberei a lehetőséget, melynek során a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisait az internetre feltöltött videókon keresztül sajátíthatták el a résztvevők. 

 

A programban résztvevő települések a gyöngyfűzés, a csipkeverés, a nemezelés, a mézeskalács készítés, a vesszőfonás és a hímzés foglalkozások közül választhattak, melyekhez az alapanyagot és az eszközöket az igazgatóság biztosította. 

 

Közösségünk a vesszőfonást választotta és február elejétől kezdtük el foglalkozásokat. Először megismerkedtünk a vesszővel, a készítési módokkal, majd szappantartót és edényalátétet fontunk. Akik jobban haladtak, azok kerek kosarat csináltak, majd oválisat, aztán következhetett a Piroska kötésű kosarak, illetve gyakoroltuk a rizsszemfonást- tájékoztatott Szálingerné Nemes Anita, az önkormányzat közművelődési szakembere. Hozzátette, hogy a 20 alkalmas programban öten vettek részt, de mivel sok vessző megmaradt, így ősszel folytatnák a szakkört.

 

 

A kiállításmegnyitót követően az 1948-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak. Péntek Gabriella polgármester ünnepi köszöntőjét követően a Bocföldei Körzeti Általános Iskola 4. osztályos tanulói elevenítették fel a március 15-i történelmi eseményeket. Ünnepi műsort adott a Csatári Pávakör Egyesület és a Zala Senior Táncegyüttes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában