Magyar falu program

2022.03.31. 14:00

Folyamatosan javulnak a közlekedési infrastruktúra feltételei Zala megyében

Szerdán Zalalövőn és Murakeresztúron adtak át fejlesztéseket, Zalaapátiban pedig beszámoltak egy folyamatban lévő útfelújításról. 

Gyuricza Ferenc, Horváth-Balogh Attila

A zalalövői átadóünnepség résztvevői, Vigh László országgyűlési képviselő, Gyarmati Antal polgármester, Páli Zoltán plébános, Varga Szabolcs, a kivitelező ügyvezetője, Kovács Ildikó jegyző és Herczeg Imre alpolgármester

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Zalalövőn a Rákóczi utca 347 méteres szakasza kapott a Magyar falu program (MFP) mintegy 18,6 milliós támogatásával kétrétegű aszfaltburkolatot. A padkázást is elvégezte a kivitelező, míg a felújítást megelőzően 3 millió forint értékben, önerőből felújíttatta a szennyvízaknákat az önkormányzat – számolt be az elvégzett munkálatokról Gyarmati Antal polgármester.

 

Gyarmati Antal hozzátette: az önkormányzat útfelújítási programját a Rákóczi utca alsó szakaszával, valamint a legrosszabb állapotban lévő Bartók, Háshágyi és Bem utcával kívánják folytatni. Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt Zalalövőn, hogy függetlenül a rajta zajló forgalom nagyságától, minden utat megfelelő állapotba kell hozni, hiszen hazánk valamennyi lakosa számára – éljen nagyvárosban vagy kistelepülésen – biztosítani kell a biztonságos és balesetmentes közlekedés feltételeit. Zalalövőn ennek egyik lépése valósult meg. 

 

Murakeresztúron felújított járdaszakaszt, új polgárőrautót és közösségi célokra vásárolt kerékpárokat adtak át tegnap. Polgár Róbert polgármester elmondta: a Petőfi utca egyik oldalának járdája több, mint 1000 négyzetméteren, 860 méter hosszban újult meg esztétikus térkő burkolattal, ez az elmúlt évek legnagyobb beruházása. A fejlesztést a Belügyminisztérium támogatta 19 millió forinttal, amihez az önkormányzat 10 milliót tett hozzá. A helyi polgárőrség szintén pályázati pénzből, az MFP támogatásával 15 éves szolgálati autóját cserélte le egy újra. 

Középen Polgár Róbert és Cseresnyés Péter a murakeresztúri avatáson, a háttérben az új biciklik és a polgárőrök autója
Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

 

– A harmadik pályázati siker egy kerékpárút-fejlesztési projekt a Mura Nemzeti Program keretében a Mura folyó töltésén, mely összeköti Molnárit és Őrtilost – folytatta a polgármester. – 2020 nyarán nyert az a projekt is, melyből vásárolhattunk 10 kerékpárt, így népszerűsítve a biciklizést. 

 

Polgár Róbert kifejezte köszönetét a pályázati sikerért Cseresnyés Péter államtitkárnak, országgyűlési képviselőnek, aki kiemelte: az elmúlt időszakban 100 milliós nagyságrendű pályázati forrás érkezett csak Murakeresztúrra, ami annak köszönhető, hogy az Orbán-kormány nagy hangsúlyt fektet a vidéki települések fejlesztésére. 

 

Ezt követően Cseresnyés Péter a polgárőr egyesület elnökének, Kovács Zoltánnak átadta az új szolgálati autó kulcsát, az autót és a jelenlévőket Vaslabán Csaba plébános áldotta meg. A megújult Petőfi utcai járdaszakaszt szalagátvágással adták át, melyen a lakók képviseletében Gyurka Lászlóné és Andrasek Árpád is részt vett.

 

A zalaapáti beruházásról itt olvashatnak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában