Frissen Zalából

2022.03.03. 07:00

Erősítik a nők esélyegyenlőségét, a program legújabb elemét mutatták be Zalaegerszegen

Meghosszabbították a közszférában foglalkoztatott nők munkaerőpiaci és esélyegyenlőségi helyzetét javító interreges osztrák–magyar projektet.

Mozsár Eszter

Vinhoffer Judit tartott beszámolót

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A WomEn-Puls című program eddigi eredményeit és legújabb elemét mutatták be szerdán a megyeháza Deák-termében. Az eddigi 840 ezer euró mellé további 250 ezer euró uniós forráshoz jutott a projekt, hangzott el a találkozón. Az új csomagban a munka és a magánélet összeegyeztetése a fő téma. A vezető partner a Zala Megyei Önkormányzat, mellette a Vas Megyei Önkormányzat, valamint hazai, stájerországi és burgenlandi szervezetek segítik a lebonyolítást. 

 

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az esélyegyenlőség nagyon fontos érték, s a közjó szempontjából az az optimális, ha a társadalom minden tagja a saját képességeinek teljes tárházát hasznosítani tudja a közösség érdekében. 

 

A WomEn-Puls projekt eddigi eredményeit Vinhoffer Judit külső projektmenedzser ismertette, aki többek között a megvalósult kommunikációs és önfejlesztő tréningeket, valamint a vezetők és döntéshozók szemléletformálását emelte ki. A még 10 hónapig tartó projekt célja az is, hogy a közösen kidolgozott tréningek beépüljenek a szervezetek kompetenciafejlesztési programjaiba. 

 

A beszámolón kívül a képzési tapasztalatokról, a munka és a magánélet összehangolásáról, valamint az egészségfejlesztésről, egészségtudatosságról hallhattak előadásokat a résztvevők a megyeházi rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában