Megmérettetés

2022.03.28. 15:52

Első alkalommal rendeztek ultiversenyt Lentiben

Nemrég első alkalommal rendeztek ultiversenyt a Margaréta Tekézőben.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A teke és darts versenyek után újabb sportágban szerveztek megmérettetést a létesítményben. A szervezők részéről Fordán Géza elmondta, hogy 17-en neveztek a versenyre, sima ultit játszottak, színvonalas volt a küzdelem. A döntőbe megérdemelten jutott be az a négy versenyző, akik közül kikerült a győztes is. Az I. Margaréta Ultiversenyt végül a rutinos kártyás Simonyai Elemér nyerte, második lett Varga Balázs, harmadik Domján Csaba, a negyedik pedig Szabadi Tamás.

 

Fordán Géza azt is elmondta, hogy Lentiben 10-12 ultiversenyt tartanak évente 20-25 játékossal. Közben a tapasztalt kártyások gyakorolják az úgynevezett négyászos ultit is, amit az országos versenyeken játszanak, hiszen azt a terv, hogy országos megmérettetést rendezzenek a városban. Ez a játék komplexebb, izgalmasabb, igyekeznek megtanítani erre a fiatalokat is. Hozzátette, hogy a jó játékhoz kellenek a megfelelő lapok, a szerencse és a tudás. 

 

A díjakat Rábel László, a tekéző tulajdonosa adta át, majd köszönetet mondott a szervezőknek a segítségért, hogy már első alkalommal színvonalas ultiversenyt sikerült tartani a tekézőben. Hozzátette, hogy a kártyajátékkal hosszú távra terveznek, a jövőben is tartanak majd versenyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában