Defibrillátor

2022.03.09. 09:00

Életmentő készüléket kapott a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület

Automata életmentő defibrillátorral (AÉD) gazdagodott a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület. Az ünnepélyes átadót pénteken tartották az egyesület irodájában.

Jóna István

Dr. Szőke Jenő, Horváth Róbert és Sándor Dénes az automata defibrillátor készülékkel

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az egyesület tagjai sokrétű munkát végeznek. Nemcsak a rendőrség munkáját segítik, hanem különböző rendezvények és fesztiválok biztosításában is közreműködnek. 

 

 

– Tapasztalatunk az, hogy a gyors és szakszerű segítségnyújtás életet menthet, melynek egyik eszköze lehet a defibrillátor készülék – mondta Sándor Dénes, az egyesület elnöke. Hozzátette, megtisztelő számukra, hogy az Országos Polgárőr Szövetség az egyesületüket választotta, hogy az életmentő készülékkel gazdagodjon. 

 

 

A készüléket a megyei szövetség elnöke, Horváth Róbert adta át az egyesület vezetőjének, akinek már meg is van a terve, miként lehetnek a leghatékonyabbak az egyesület tagjai a segítségnyújtásban. 

 

 

– A defibrillátor kezelését és használatát beépítjük a képzéseinkbe. Egyesületünk vezetőségében dolgozik dr. Szőke Jenő traumatológus szakorvos, aki a defibrillátor szakszerű használatát ismerteti meg a tagságunkkal – tájékoztatott Sándor Dénes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában