Hagyományőrzés

2022.03.23. 17:00

Disznót vágtak a rédicsi kertbarátok

Korán reggel kezdődött és este mulatsággal végződött a helyi kertbarátkör által szervezett hagyományőrző disznóvágás múlt szombaton.

Korosa Titanilla

Már korán reggel sokan szorgoskodtak

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Már több mint tíz éve tartják meg évről évre a kertbarátok a disznóvágást, idén egy 140 kilogramm körüli sertést dolgoztak fel. 
Gaál Károlytól, a civil szervezet elnökétől megtudtuk, hogy a munka gyorsan haladt, közel húszan szorgoskodtak már a program kezdetén, s közben volt idő arra is, hogy a gazdák megkóstolják egymás pálinkáját, borait. 

 

Elkészültek az ilyen alkalmakkor szokásos étkek is: reggelire a sült vér hagymával, majd estére a toros káposzta és a pecsenye. Hurkát és kolbászt nem töltöttek, de így is jutott étek bőven mindenkinek. A munka végeztével este a kultúrházba már nemcsak a borosgazdák, hanem feleségeik is hivatalosak voltak, közösen költötték el a vacsorát, majd jó hangulatú zenés esttel zárult a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában