Energiafelhasználás

2022.03.28. 21:00

Digitális lábnyom

A koronavírus-járvány óta többet működtetjük számítógépeinket, többet vásárolunk az internet révén, írja veszprémi laptársunk.

ZH

Az energiafelhasználást ez jelentősen megnövelte. Ám érdemes csökkenteni az így keletkező digitális lábnyomunkat a környezetvédelem miatt. Átgondolhatjuk, tényleg folyamatosan bekapcsolva kell-e lennie otthon a laptopnak, mennyi időt töltünk a telefonunk kijelzőjét nézve. A mobilban például érdemes akkut cserélni, ha szükséges, így tovább megtarthatjuk, nem kell helyette újat venni, később kell kidobni. S akkor is olyan helyre kell juttatni, ahol alkatrészeit, alkotóanyagait újrafelhasználják. 

 

Ha szeretnénk beszerezni egy turmixolót vagy egy csavarbehajtót, használtat is kereshetünk. A laptopok, tabletek családon belüli továbbadása praktikus megoldás. Egyes vállalkozások leselejtezett céges számítógépeket felújítva értékesítenek. Ilyet is vehetünk. Olyat ugyancsak, ami feltöltésekor eleve ügyel az akku élettartamának meghosszabbítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában