Bővülhet a kínálat

2022.03.17. 06:50

Az aktív turizmusért - fórumot kezdeményezett Nagy Bálint képviselőjelölt Zalakaroson

Zala megye turisztikai kínálata tovább bővülhet, ezt segíti a kormányzati stratégia és szerepvállalás, továbbá a szektor szereplőinek erősödő összefogása, s ezen dolgozik Nagy Bálint keszthelyi polgármester, a 2. számú választókerület fideszes országgyűlési képviselő-­jelöltje is.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön a résztvevők csoportja Fotó: Belovári András

Fotó: Andras Belovari

Ő volt a házigazdája annak a fórumnak, mely az aktív turizmus zalai, azon belül a kis-balatoni térség számára kínált lehetőségeivel foglalkozott. Az esemény tegnap zajlott a Karos Korzó előadótermében, a fórumon előadást tartott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint részt vett Novák Ferenc, Zalakaros és Papp Gábor, Hévíz polgármestere is. 


– Nekünk, politikusoknak ahhoz, hogy ­megfelelően és hatékonyan végezzük a munkánkat, kötelességünk a kapcsolattartás az állampolgárokkal, a gazdasági élet szereplőivel, a civil szervezetekkel. Ezért hívtuk össze ezt a fórumot, ugyanis nemcsak a megye vagy a 2-es számú választókerület, hanem az egész ország számára fontos, milyen irányba halad a turizmus – mondta köszöntőjében Nagy Bálint. – Azt szeretném, ha az ilyen és ehhez hasonló egyeztetésekre a párbeszéd érdekében később is sor kerülhetne, mert hiszem és vallom, hogy csak a közös munka visz előre. 

 

Révész Máriusz szerint nagy lehetőségek előtt áll a megye Fotó: Horváth-Balogh Attila


Révész Máriusz kijelentette: nagy lehetőségek előtt áll Zala megye, már csak azért is, mert kiválóak az adottságai. 2010 óta 1850 kilométernyi kerékpárút épült országszerte és 3000 kilométernyi kerékpározható szakaszt jelöltek ki. A térségi fejlesztések sorában pedig egyebek közt arról beszélt, hogy 4 milliárd forint jut a Molnári–Murakeresztúr–Őrtilos, Nagykanizsa–Nagyrécse–Kisrécse–Galambok, Zalakaros–Zalaszabar, Lenti–­Mumor–Nova, valamint a Palin–Zsigárd–Homokkomárom szakaszok tervezésére. 


Ezt követően Tendli Krisztina, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ straté­giai igazgatója a 2021–2027-es időszak turizmusfejlesztésre szánt uniós forrásairól, Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója pedig a nemzeti park területén megvalósult és tervezett fejlesztésekről beszélt, illetve tevékenységüket mutatta be. Lóska János, a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Szövetség elnöke előadásában kiemelte: szeretnék fejleszteni Zalában a lovas turizmust turisztikai útvonalak kijelölésével, a szükséges infrastruktúra kialakításával. 


Az előadások után beszélgetésre került sor a turisztikai ágazat térségi szereplőivel, melyet Nagy Bálint moderált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában