Frissen Zalából

2022.03.01. 11:30

Átadták a zalaegerszegi Dózsa-iskola tornacsarnokát

Átadták hétfőn a Zalaegerszegi Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola új, C+ típusú tornatermét.

Mozsár Eszter

Az avatáson részt vett (a képen balról) Juhász Roland államtitkár, Benke Gábor, a kivitelező ügyvezetője, dr. Medvigy Mihály, a BSMK Zrt. vezérigazgatója, Balaicz Zoltán polgármester, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, frakcióvezető, Drávecz Csabáné korábbi iskolaigazgató, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, Sárfalvi Péter helyettes államtitkár, Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Kajári Attila tankerületi igazgató, dr. Pál Attila, a megyegyűlés elnöke és Pacsa András intézményvezető

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az 1,2 milliárd forintos állami beruházás munkálatai 2020. júliusában kezdődtek, a kivitelező a B&G Építő és Üzemeltető Kft. volt. A 2150 négyzetméteres, lelátóval rendelkező, szertárakkal, öltözőkkel és vizesblokkokkal ellátott létesítmény egyszerre három osztály befogadására képes. Az új épület mellett 27 millió forintos sporttechnikai eszközökkel gazdagodott az iskola.

 

A Zalaegerszegi Tankerületi Központhoz tartozó három járásban eddig 5,5 milliárd forintos fejlesztéseket valósítottak meg, ebből 3 milliárd forint értékben megyeszékhelyi intézményeket mondernizáltak. A Dózsa-iskola új tornacsarnoka teljes mértékben megfelel a mai kor követelményeinek, s alkalmas a mindennapos testnevelésórák lebonyolítására, közösségi programokra – mondta Kajári Attila tankerületi igazgató.

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett, néhány éve csupán egy kisebb tornatermet használhatott 600 diák. Zalaegerszeg méltán nevezhető a sport városának, márciusban további kettő komplexumot, az Alsóerdei élményparkot, valamint a sport- és tanuszodát adják át.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszeri biztos elmondta, a kormány jól döntött, amikor bevezette a mindennapos testnevelést, így motiválva a fiatalokat a mozgásra és az egészséges életmódra.

Sárvalvi Péter helyettes államtitkár a résztvevőknek továbbította Kásler Miklós miniszter üzenetét, miszerint a sport a kitartásra, fegyelemre, egyszóval az életre nevel. Dr. Juhász Roland államtitkár kiemelte, a 2014-ben indult Nemzeti Köznevelési Insfrastruktúra Fejlesztési Programnak köszönhetően Magyarországon 38 tornatermet építettek eddig, ötöt a közeljövőben adnak át, s további 42 építése van tervben. Végül Kocsis Máté frakcióvezető hozzátette: minden sportolni vágyó gyermeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy sportágat választhasson, hiszen sohasem lehet tudni, hogy kiből lesz később országos vagy nemzetközi hírű bajnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában