Frissen Zalából

2022.03.02. 06:50

Átadták a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac épületét (videó)

Április 9-én nyitja meg a kapuit a látogatók és a vásárlók előtt a 718 millió forintos költséggel megvalósított Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piac, az épület ünnepélyes műszaki átadását azonban kedden tartották.

Jóna István

Horváth István, a Vásárcsarnok vezetője, Sabján Krisztián, a NAK megyei elnöke, Czigány István tervező, Süle Katalin, a NAK országos alelnöke, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Nikitscher Bernadette, a létesítmény vezetője, Böjte Sándor önkormányzati képviselő, Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó, Kovács Tamás, a kivitelező Nívódom-Szabadics konzorcium elnöke és Boronyák Péter ügyvezető, valamint Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatója az avatóünnepségen

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az épület ünnepélyes átadásán Balaicz Zoltán polgármester gyermekkori tapasztalatairól beszélt, mivel a piac szomszédságában lakva nap mint nap láthatta a kereskedők, termelők munkáját. Kiemelte, hogy olyan, a jövőbe mutató létesítményt sikerült felépíteni a piac területén, amely a helyi identitást, a Zalához, benne a Göcsejhez való kötődést erősíti, megmutatva a vidék természeti kincseit, s a közönség elé tárja a helyi termelők hagyományos termékeit. 

 

– A kormány jól döntött, amikor támogatta a termelői piacok létesítését, hiszen ezzel a helyben termesztett és előállított egészséges élelmiszernek adott lehetőséget, hogy a kiskereskedőkön keresztül minél szélesebb körhöz eljuthasson – fogalmazott köszöntőjében Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. 

Az avatóünnepségen részt vett dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, aki gratulált az elkészült létesítményhez. Hangsúlyozta, hogy a vidékfejlesztésnek hála a helyi termelők és a közepes vállalkozások is fejlődhettek. De nemcsak a vidék megtartó képessége fejlődött, hanem ösztönzőleg hatottak a folyamatok az agráriumban időszerű nemzedékváltásra is. A helyi termékek mellett több érv is szól, hiszen a helyi élelmiszer ízletesebb, finomabb, és egészségesebb is, mint a dömpingáruk, hangzott el. 

 

Zárásként Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó köszönte meg, hogy elkészülhetett a létesítmény, amely április 9-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt húsvéti vásárral, kiállítással és kulturális programokkal várva az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában