Egyre keresettebb a tartós smink

2022.03.13. 10:00

A zalai kozmetikus mester szerint egy jó sminktetoválás a természetes szépséget erősíti

A sminktetoválás Zala megyében is rendkívül népszerű. Elsődleges célja nem az, hogy megváltoztassa egy nő arcát, hanem hogy kiemelje annak szépségét.

Józsa Zsuzsa

Péntek Detti kozmetikus mester.

Péntek Detti zalaegerszegi kozmetikus mester körülbelül 15 éve kezdett sminktetoválással is foglalkozni. Az érdeklődés a tartós szépség iránt ma virágkorát éli.

 

- Amikor elkezdtem tetoválni, már nagyon sokan foglalkoztak vele. Az elején féltem belevágni, tartottam tőle, hiszen mégis csak az emberek arcán dolgozom, amin maradandó elváltozást hajtok végre. De mindig bízom benne, hogy amit alkotok az jól sikerül, és a vendégeim is örülni fognak – kezdte Detti.

 

 

A sminktetoválással a természetes szépséget erősítjük

 

- Egy jó sminktetoválás adott esetben nem helyettesíti a sminket. Akadt rá példa többször is, hogy nem vállaltam el egy adott munkát, ha olyan extrém sminket kért, ami teljesen az elveim ellen voltak. Azt gondolom, a természetes adottságainkat kell, hogy támogassa, illetve hogy bizonyos hiányosságainkat elfedjük vele. Általa egy nő sokkal könnyebben és szebben tudja magát kifesteni, és a reggeleket is lényegesen egyszerűbbé teszi.

 

 

Mindig változik a trend

 

- Jelenleg szemöldök kultusz van; mindenki azt szeretne magának. Kétségkívül nagyon befolyásolja a vonala, formája, az erőssége és még a színe is egy nő arcát. Régebben a sima, egyszerű, úgynevezett satírozott szemöldökök voltak jellemzőek. Ezekből sokat lehet látni a mai nap is az utcán, mert bizony volt, amikor ezt nem sminktetováló géppel és festékkel, hanem a test tetoválására alkalmas készülékkel készítették. Ez pedig teljesen más és felismerhető, hiszen például azok a festékek nem bomlanak úgy el, mint amit a sminktetováláshoz használunk. 

 

- Egy szemöldök ma már sokféle lehet. Nagyon népszerű a szálas technika, amikor a saját természetes szemöldök szálaknak a növekedési irányát próbáljuk utánozni a tetovált szemöldökkel. Ezen kívül jelenleg nagyon keresett még a púderes szemöldök, valamint ennek a kettőnek az ötvözete. Azt gondolom, ez mind ízlés és korosztály kérdése, hogy kinek melyik tetszik. 

Egy jó sminktetoválás a természetes szépséget erősíti. Forrás: pixabay

 

- A szemeknél régebben csak kontúrt tetováltak, ma már jellemző, hogy színeket is satíroznak. Én továbbra is csak a kontúrnak vagyok a híve, szerintem színben egy nő mindig azt használja, amit az adott alkalom megkíván.

 

- A szájnál is túlléptünk már a kontúr vonalakon, ott úgynevezett fél satírt vagy teljes satírt alkalmazunk, ami a rúzsozott hatást próbálja elérni, vagy épp teltebbé teszi az ajkakat. A színválasztás itt is nagyon meghatározó. Előfordul, hogy valamilyen okból már nincsen meg a szájkontúr vonala, egybemosódik a bőrszínnel; ezt gyönyörű szépen lehet a tetoválással korrigálni.

 

Detti együtt dolgozik lányával, aki szintén kozmetikus. Bízik benne, hogy idővel Ő is megtanulja a sminktetoválást és továbbviszi édesanyja szeretett munkáját. 

Péntek Detti és Péntek Bianka. Fotó: Rólad szól Fotográfia - Péntek Karolina Anna

 

Napjainkban a sminktetoválás már annyira természetes hatással tud készülni, hogy az szinte észre sem vehető. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a szépségversenyen résztvevő hölgyek között is akad bőven, aki ily technikával erősíti szépségét. A 2022-es Tündérszépekre egyébként még nem zárult le a nevezés, folyamatosan várjuk a 18-29 év közötti hölgyek jelentkezését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában