Frissen Zalából

2022.03.08. 16:00

A régi disznóvágások hagyományait idézték fel Lentiben

Hagyományőrző disznóvágást szervezett a Szépkorúak Civil Szervezete a tagságának, felidézve azokat az időket, mikor még a résztvevők mindennapjainak is része volt egy-egy hasonló program.

Korosa Titanilla

A disznó feldolgozását Szabó Zsolt böllér irányította

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A kétnapos hétvégi esemény keretében megünnepelték a farsangot, valamint nőnap alkalmából is köszöntötték a klub hölgy tagjait. 

 

Barta Ödönné, a Szép­korúak Civil Szervezetének elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a hagyományőrző program lebonyolításához a Bethlen Gábor Alapkezelő nyújtott támogatást. 

 

Szombaton a tagok egy része Szabó Zsolt böllér irányításával segédkezett a 170 kilogrammos sertés feldolgozásában, illetve elkészítették a disznótoros lakomát a vasárnapi folytatásra. Ezen a napon több mint negyvenen vettek részt a közös ebéden, és a vendégek között voltak, akik a farsang jegyében még jelmezbe is öltöztek. 

 

A nyugdíjasokat Horváth László, a város polgármestere is köszöntötte a közelgő nőnap alkalmából, amit szintén megünnepeltek a rendezvényen. Emellett a klub 13 tagjának köszönte meg a vezetőség a programokon való folyamatos, aktív részvételt. 

 

Barta Ödönné hozzátette: örülnek, hogy újra ilyen széles körben találkozhatnak, hiszen az elmúlt időszakban, a koronavírus-járványt kísérő lezárások alatt jobbára csak telefonon tarthatták egymással a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában