Átadás

2022.03.30. 07:00

A lakosság kérésére újult meg az út Nagykanizsa palini városrészében

Egy felújított útszakasz és egy most kihelyezett korlát műszaki átadását tartották kedden a palini városrészben.

Horváth-Balogh Attila

Gábris Jácint az útkorszerűsítés helyszínén

Forrás: Szakony Attila / Szakony Attila

Gábris Jácint önkormányzati képviselő (Éljen VárosuNk!-frakció), a Nagykanizsa és Térsége Óvodafenntartó Társulás, valamint az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke elmondta: a beruházások megvalósítását a szeptemberi közgyűlésen kérte. Kezdeményezése részben a palini iskola és az óvoda felé vezető útszakaszok megújítását célozta, ahol az Y alakú belső úthálózat egyik szárán kátyúzást és padkajavítást végzett a kivitelező, a másik szára pedig új aszfaltot és padkát kapott. A munkálatokat a szakasz rossz állapota miatt a szülők sürgették. Erre 6 millió forintot különített el a közgyűlés. 

 

A másik beruházás az Alkotmány utca keleti oldalán volt, ahol a Kalász utcától északra eső járdaszakaszt 2016-ban korszerűsítették. A járda melletti mély árkot is leburkolták, de korlát nem került a járdaszakaszra, csak most, 300 méter hosszúságban, 8 millió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában