Magyar Falu Program

2022.02.08. 15:57

Utat avattak, eszközöket szereztek be Pethőhenyén

A zalai település egyik legrosszabb állapotú útszakaszát újították fel a Magyar Falu Program keretében elnyert 37 és fél milliós támogatással, hangzott el a keddi hivatalos átadáson. A 450 lelkes község emellett kabinos traktort és karbantartó eszközöket szerzett be egy másik, 14,7 millió forintos nyertes MFP-pályázatnak köszönhetően.

Mozsár Eszter

Hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt (Nagy Bálint, Deák István György és Manninger Jenő)

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Elsőként Manninger Jenő országgyűlési képviselő beszélt a magyar vidék felzárkóztatásának fontosságáról. Emlékeztetett, hogy a mostani program a folyamatos újításokat támogatja, ami szükséges ahhoz, hogy például az utak állapota a nyugat-európai színvonalat elérje. Az elmúlt három évben a zalai 2-es választókerület 98 települése összesen 7 milliárd 80 millió forint kormányzati támogatásban részesült.

 

Nagy Bálint országgyűlési képviselő-jelölt, Keszthely polgármestere az elmúlt időszak fejlesztéseivel kapcsolatosan rámutatott: bízik az április választások megnyerésében, így a Magyar Falu Program folytatódhat. A politikus a támogatásáról biztosította a kerület településének vezetőit, akik már most kézzelfogható terveket készítettek a következő pályázati ciklusra. 

Nagy Bálint, Deák István György és Manninger Jenő az új traktor mellett

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Deák István György polgármester a legújabb fejlesztéseket mutatta be. Az egykori vasút nyomvonalán épült régi, köves utat 822 méter hosszan leaszfaltozták és a tervek szerint Alibánfa irányába több száz méteren folytatni szeretnék a felújítást. Ugyancsak pályázni fognak a Rákóczi utca korszerűsítésére.

 

A rövid ünnepségen a helyi Tarsoly Egyesület adott hangulatos, az alkalomhoz illó zenés műsort. A köszöntők után a polgármester a jelenlévők előtt adta át az önkormányzat ajándékát a négy évtized után nyugdíjba vonuló Balaskó Árpádnak, aki a 43 éves URSUS C33-as traktorjával jelképesen vontatva mutatta be utódját, a Lovol 50 típusú kabinos traktort. Az új mezőgazdasági gép, rézsűzúzó és a négy darab Stihl benzines fűkasza nagy segítség lesz a falu 8 hektáros zöldterületének gondozásában, valamint a több kilométeres hegyi utak és külterületek rendben tartásában.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában