Mindenkinek tetszik

2022.02.12. 07:00

Szinte új iskola született Gyenesdiáson

A márciusra tervezett átadás előtt bejárást tartottak a mintegy 1,5 milliárd forintból felújított és kibővített Kárpáti János Általános Iskolában, ahol új tornaterem és több szaktanterem is épült.

Péter B. Árpád

Gál Lajos, Nagy Bálint, Magyar Ferenc, Lancz Tamás igazgató és Manninger Jenő a sportcsarnokban, amit hamarosan ugyancsak birtokba vehetnek a diákok

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Nagy Bálint, a zalai 2. számú választókerület fideszes elnöke hangsúlyozta: ez a projekt is bizonyítéka a térségi együttműködésnek, hisz az építkezés idején a környező települések iskolái fogadták be a gyenesdiási gyerekeket. Örömteli az is, hogy több intézmény megújulhatott, és "nem azzal kell foglalkoznunk, ami a baloldal idejében volt, amikor iskolabezárásoktól kellett tartani". Szerinte ezt a lendületet kell megőrizni és folytatni a jövőben is. 

 

Manninger Jenő országgyűlési képviselő azt mondta: a ciklusban a választókerületben 15 iskola mintegy 4,5 milliárd forintból újulhatott meg.

 

Manninger Jenő úgy folytatta: szinte minden iskola megújult a térségben, és még most is folynak munkálatok néhány intézményben. Azt mondta: minden beruházás a gyermekeket, a családokat és a települések jövőjét szolgálja. 

 

 

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója felelevenítette: a tervezéstől három év telt el, ami persze nem volt könnyű időszak, viszont ennek eredményeként „gyönyörű intézmény született”. 

 

 

Hozzátette, a gyerekek és a pedagógusok két hete visszatérhettek a megszokott helyükre, amely felújítva és kibővítve mindenki tetszését elnyerte. Hangsúlyozta: az intézmény a települési rendezvények méltó helyszíne is lehet. 

 

 

– Azt kívánom az ide járó gyerekeknek, a pedagógusoknak és a szülőknek, hogy sok örömük legyen ebben az intézményben – fogalmazott Magyar Ferenc. 

 

 

Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere a bejárás alkalmával tartott sajtótájékoztatón leszögezte: az iskolába járó mintegy 500 gyermek örömére, a pedagógusok megbecsülése mellett, „az oktatás és a nevelés színvonala fejlődött a településen, s olyan lett, amit a 21. század elvár tőlünk”. 

 

 

Leszögezte: örömteli, hogy 18 tanterem megújult s hat új épült, amelyek mellett orvosi szoba is rendelkezésre áll, a sportcsarnokkal együtt pedig új rekortán futópálya is szolgálja a fiatalokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában