Összesen közel 12 millió forint támogatás

2022.02.22. 13:00

Sikerrel pályáztak Tornyiszentmiklós civil szervezetei, kisbuszt is nyertek

A település három civil szervezete is sikeresen szerepelt a Magyar falu program pályázatain. Erről szombaton, ünnepség keretében számoltak be az érintettek.

Korosa Titanilla

A kisbusz előtt Bene Nándor és Cseresnyés Péter, valamint a három civil szervezet vezetői, Aranyosné Fehér Hajnalka (Kerti Sándor Kulturális Egyesület), Györfi Lászlóné (Tornyiszentmiklós Településért Egyesület) és Lukács Szilvia (Tornyiszentmiklós és Dobri Községek Gyermekeiért Alapítvány) Fotó: KT

A Kerti Sándor Kulturális Egyesület közel 3,5 millió forintot nyert el, ebből egy kisbuszt vásároltak, közösségi célra. A Tornyiszentmiklós és Dobri Községek Gyermekeiért Alapítvány 6 millió forint támogatást tudhat magáénak, ebből az összegből a volt óvoda épületének tetőszerkezetét újítják meg. A Tornyiszentmiklós Településért Egyesület pedig 2 millió forint kapott, a pénzből helyi rendezvényeket bonyolítanak le.

 

Bene Nándor polgármester elmondta: nagy segítség, hogy az önkormányzatok mellett a civil szervezetek is pályázhatnak a faluprogramban. Tornyiszentmiklóson három egyesület is sikeresen működik hosszú évek óta, tavaly mindhárom elnyerte azon összeget, amelyre pályázott.

 

Az ünnepségen jelen volt Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, aki gratulált a település vezetésének és az egyesületek képviselőinek a közel 12 millió forintos támogatáshoz. Mint mondta: fontos, hogy a falvak közösségi életébe aktívan bekapcsolódó civil szerveződések önállóan is kapjanak lehetőséget; hogy segítsék őket a mindennapi tevékenységükben; hogy pályázhassanak járművek beszerzésére vagy programok szervezésére, melyekkel erősítik a közösséget. 

 

- Ez is mutatja - folytatta a képviselő -, hogy a kormányzati vidékfejlesztési program, aminek egyik ága a helyi civil szervezetek munkájának támogatása, elérte célját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában