Frissen Zalából

2022.02.02. 13:41

Prevenciós kiállítás Nagykanizsán az egészséges életmódért

A nagykanizsai A Zsigmondy-technikum galériájában ezúttal az egészséges életmódról, illetve a dohányzás, valamint az alkoholfogyasztás veszélyeiről szóló „Dönts okosan!” című tematikus kiállítás várja a tanulókat.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Laukó Emőke az intézmény igazgatója elmondta: a mozgás népszerűsítése alapvető feladatuk, hiszen a fiatalok sok időt töltenek a modern elektronikus kütyük társaságában. Ehhez szorosan kapcsolódnak az étkezési szokások, ezért egy látványos ételpiramis mutatja a helyes táplálkozás fázisait. Ezen kívül a lelki egyensúly elérésére is felhívták az érdeklődő fiatalok figyelmét. A kiállítóterem másik részében egyfajta kontrasztként a káros szenvedélyeket mutatták be, míg azok szervezetre és a fizikai állapotra gyakorolt hatásait sokkoló fotókkal szemléltették.

Életmód kiállítás várja a tanulókat a nagykanizsai Zsigmondy-technikumban, ahol az egészséges életmód mellett a droghasználat, az alkoholfogyasztás, valamint a cigarettázás káros hatásait is bemutatják. 

Forrás: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában