Frissen Zalából

2022.02.18. 08:00

Pályázati segítséget remélnek a tervek megvalósításához Zalaháshágyon

A település fejlődése érdekében számos pályázati lehetőséggel kíván élni a község önkormányzata. Elsősorban a Magyar falu program kiírásaiban bíznak.

Gyuricza Ferenc

A múlt évben a külső szigetelési munkákat végezték el a faluházon

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Horváth Gyula polgármester elmondta: legfontosabb 2022-es céljuk a temetőkert fejlesztése, és a temetői út térkövezése, ami számításaik szerint mintegy hatmillió forintba kerülne. De szükség volna a faluház további fejlesztésére is. 


– A kultúrházat, polgármesteri hivatalt és egyéb helyiségeket is magába foglaló épületegyüttes külsőleg megszépült, de belső felújításra abban a programban nem került sor – folytatta Horváth Gyula. – Pályáztunk a belső tér rendbetételére és a belső nyílászárók cseréjére is, aminek körülbelül 8,5 millió forint a költsége. Tervezzük szabadtéri sportpark építését, itt az elnyerhető maximális összegre, hatmillió forintra nyújtottuk be az igényünket, de pályáztunk a közösségépítés eszköz- és bértámogatásához is, ahol 4 millió forint nyerhető el. 


Az önkormányzati vezető szerint a gyarapodó géppark­juk miatt egy tárolóhelyiségre vagy garázsra is szükségük lenne, ezt a programot – aminek számított költsége nyolcmillió forint – a későbbiekben szeretnék megvalósítani. Tervezik továbbá a kultúrház előtti részen egy körülbelül 300 négyzetméteres park kialakítását, valamint a Sibrik-kápolna felé vezető útszakasz 2020-ban már megpályázott megerősítésére is újból benyújtották igényüket. 


– Tudjuk, hogy nem lehet minden pályázat sikeres, de hosszú távra tervezünk, s ezek a célok mind fontosak a településnek – tette még hozzá Horváth Gyula. – A tavalyi esztendőből is van két áthúzódó projektünk, a Magyar falu programban eredményesen pályáztunk egy új falubusz beszerzésére, amelynek leszállítása március-április hónapban lesz esedékes. A Zalaháshágyi Sport Egyesület pedig az öltöző felújítását kezdheti meg tavasszal, ez utóbbi a héjazat cseréjét, illetve a tetőtéri felújítást foglalja magába. Szükség volna továbbá a szennyvízkezelés megoldására is, ez azonban egy komplex program, ami jelentős beruházást igényel, de e tekintetben is számítunk az állam támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában