Frissen Zalából

2022.02.19. 15:30

Nagykanizsán továbbra sincs döntés az 588 millió forint felhasználásáról

A Kórház utca és a Teleki utca által határolt önkormányzati terület fejlesztését nyílt, míg az önkormányzati cégek villamosenergia fizetésének feltételeiről zárt ülésen tárgyalt tegnap a dél-zalai város képviselő-testülete.

Pásztor András

A terület Teleki utca felőli részét ingatlanfejlesztőknek adná el az önkormányzat

Forrás: Szakony Attila

A soron kívüli közgyűlésnek lett volna még egy napirendi pontja, ám az 588 millió forintos állami támogatás felhasználásáról szóló előterjesztést végül visszavonta dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNK! Egyesület frakcióvezetője. Indoklásában a képviselő jelezte: újra kell gondolni és főleg számolni a tervezett beruházások költségét, az sem kizárt ugyanis, hogy a korábbinál jóval kevesebb fejlesztés valósítható meg a rendelkezésre álló keretből.

 

A Kórház utca és a Teleki utca által határolt tömb fejlesztése kapcsán kiderült, hogy a területet megosztották, ami rövidesen átvezetésre kerül az ingatlan nyilvántartásba is.

 

Mint azt dr. Fodor Csaba a napirend előterjesztője elmondta: A Teleki utca felőli területet értékesíteni szeretné az önkormányzat, akár úgy is, hogy a jelenleg érvényben lévő beépítési százalékokat is rugalmasan kezelné majd a közgyűlés, magyarán ha a leendő vevő kéri, az önkormányzat hajlandó megváltoztatni a beépítési szabályokat. A terület Kórház utcai részén pedig 80 férőhelyes parkolót alakítana ki az önkormányzat, ami jelentősen javítaná a Kanizsai Dorottya Kórházba érkező betegek parkolási gondjait. Az előterjesztést a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában