Frissen Zalából

2022.02.23. 11:11

Mit jelent ma szépnek lenni? A zalaegerszegi mesterkozmetikus elárulja

A Tündérszépek versenye kapcsán szebbnél szebb zalai hölgyek kerülnek szerkesztőségünknél a reflektorfénybe. De vajon ki határozza meg, mit jelent ma szépnek lenni? Természeti adottság, genetika, vagy leginkább saját magunkon múlik? Rózsás Eszterrel, zalaegerszegi kozmetikus-és sminkmesterrel beszélgettünk a szépségről.

Zaol.hu

- Egyesek szerint a szépség objektív, míg mások szerint szubjektív. Én ez utóbbit vallom, mert szerintem minden nő szép, ami igazából a belsőből fakad – kezdte a mesterkozmetikus. Fontos, hogy találjuk meg a békét önmagunkkal és másokkal szemben is. Nem a divatot kell követni, sokkal inkább legyen egyéniségünk és stílusunk. Hiszek abban, hogy a szépség a génjeinkbe van kódolva.

 

 

A virtuális világ sokszor hamis képet láttat a valóságról

 

- Nehéz helyzetben vannak a mai fiatalok, mivel ők már egy elferdített képet kapnak a közösségi oldalakról. Nekik azt lenne fontos megtanulniuk először, hogy találják meg az egyéniségüket, sportoljanak minél többet és táplálkozzanak helyesen.

 

A túlzott smink is a virtuális világ hozadéka. Amikor nem a valóságot látjuk, hanem a makulátlan képeket, a reklámokban a tökéletes arcokat. Elhihetjük, hogy olyanok is lehetünk, vagy arra gondolunk ilyenkor, hogy esetleg velünk van valami probléma. Ez szorongást válthat ki, nem akarunk szakemberhez fordulni, a hamis képek alapján akarjuk sminkelni magunkat. Egy rosszul eltalált smink pedig csak tovább ront a helyzeten.

 

A virtuális világban sokszor nem a valóságot látjuk. Forrás: pexels.hu

 

Én a természetesség híve vagyok, így azt az elvet vallom, hogy őrizzük meg azt, amit a természet nekünk adott. 

 

- Mindenkit lebeszélnék arról, hogy tökéletesre szabassa magát, próbáljon inkább egy finomabb sminkkel szépíteni azon, amit a természet esetleg nem adott meg neki.

 

Érdemes egyszer profi vagy képzett szakembert felkeresni, aki személyre szabott tanácsot tud adni azzal kapcsolatban, hogyan sminkelje magát valaki

 

- A tinédzserek sokkal jobban fogadják egy külsős, hozzáértő szakember tanácsát, ezért a szülők szívesen kísérik el hozzám gyermekeiket. Ilyenkor beszélgetünk bőrük helyes kezeléséről, a megfelelő táplálkozásról, hiszen a sok cukros étel és ital is befolyásolhatja a bőr szépségét. Ezért nyúlnak több alapozóhoz vagy korrektorhoz, holott elegendő lenne az életmódjukon változtatni.

 

A bőrápolás minden korosztály számára fontos

 

- A napi rutin nagyon lényeges. A reggeli és az esti arctisztítás rendkívül fontos, függetlenül attól, hogy sminkel valaki vagy sem. A szennyeződések rátapadnak a bőrre, így azokat mindenképpen el kell távolítanunk. Ezt követi a hidratálás. Amit még nagyon fontosnak tartok, az a napi két és fél liter folyadékbevitel, valamint a 7-8 órás pihenés, ami a testnek és a léleknek egyaránt elengedhetetlen.

 

 

Mindenkinek a saját ízlése jelenti a szépet

 

- Azt gondolom nagyon fontos, hogy legyen bennünk harmónia, kisugárzás, elegancia és kedvesség. Ezek a pozitív tulajdonságok nagyban hozzájárulnak a szépségünkhöz. Lehet egy nő kívülről tökéletes, az nem sokat ér, ha nincs egyénisége vagy stílusa, vagy ha a fent említett tulajdonságok hiányoznak. Sokszor azt tapasztalom, hogy a nők többsége azt hiszi, hogy a szépség egy adottság, genetika. Ez nem így van, kell bele a munka. Találjuk meg, mi áll jól nekünk, mert minden nő szép a maga módján - mondta Eszter.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában