Rendhagyó módón

2022.02.01. 13:00

Levelezős történelmi verseny Zalalövőn

A koronavírus- járvány miatt immár második évben szervezte meg rendhagyó módon hagyományos levelezős történelmi versenyét a Salla Művelődési Központ könyvtára.

Gyuricza Ferenc

A versenyre benevezett diákok feladatlapok kitöltésével adhattak számot tudásukról, a szóbeli döntő pedig az egészségügyi veszélyhelyzet miatt ezúttal is elmaradt.

 

A részletekről Lukács Andrea, a szervező intézmény igazgatója számolt be lapunknak. Elmondta, hogy a Salla Művelődési Központ és Könyvtár hosszú évek óta nagy sikerrel rendezi meg levelezős történelmi versenyét, amit a résztvevők magas száma is jelez. A most zajló tanévben Zala és Vas megye általános iskoláiból összesen hetven felső tagozatos diák jelentkezett a megmérettetésre.

 

A téma ezúttal a magyarság őstörténetétől az Árpád-ház kihalásáig tartó időszak volt, kitekintéssel a korszak egyetemes történelmi eseményeire is. A kitöltött feladatlapok alapján a legjobb teljesítményt Süle Olivér nyújtotta, a második Takács Jázmin lett (mindketten a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola diákjai), míg a harmadik helyen Huszár Levente (Nagykanizsa, Batthyány Lajos Gimnázium) végzett.

 

A szervező intézmény a verseny első tizenegy helyezettjét jutalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában