Szemünk fénye

2022.02.26. 17:00

Láss, hogy ők is láthassanak - országos kampány érkezett Zalaegerszegre

Magyar Látszerész Szövetség tavaly májusban indított országos kezdeményezést a gyermekotthonokban és a nevelőszülős hálózatban élő gyerekek látásellenőrzése.

Jóna István

Guri Richárdot Kovács György optometrista, látszerész mester vizsgál, a háttérben Világosné Korcz Krisztina látszerész. Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A program pénteken eljutott a zalaegerszegi gyermekotthonba, ahol Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke beszélt a részletekről. Elhangzott: az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt projektként kezeli a programot. 

 

 

A szövetség képviselői komoly feladatot vállaltak magukra, hiszen köztudott, hogy a gyermekeknél az időben elvégzett látásellenőrzés, a megfelelő optikai korrekció látványos életminőség-javulást hozhat - fogalmazott Hajnal Gabriella. Bali Zoltán alpolgármester köszöntőjében az önkormányzat támogatásáról biztosította a szervezőket. Szabadi Zsolt, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke pedig elmondta: a program egy 27 országot magába foglaló európai szakmai szervezetnek is felkeltette a figyelmét. A rendezvényt videóüzenetben köszöntötte prof. dr. Kásler Miklós, az Emberei Erőforrások Minisztériumának vezetője. A programban először vett részt helyi szakember, Kovács György optometrista, látszerész mester személyében, aki zalaegerszegi gyermekotthon 29 lakójának látásvizsgálatát is elvégezte. Heteken belül pedig a szemüvegek is megérkeznek az intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában