Csak a legkiválóbbak nyerhetik el

2022.02.25. 06:50

Kiválósági ösztöndíjat nyert hallgatókat köszöntöttek a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központban

Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ MNB Kiválósági ösztöndíjat elnyert hallgatóit köszöntötte kedden dr. Németh István, az intézmény főigazgatója. A Kiválósági ösztöndíjprogramot 2016-ban hívta életre a Magyar Nemzeti Bank, mellyel a gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel szakokon tanuló hallgatókat támogatják.

Arany-Horváth Zsuzsa

Tóth Máté, Balázs Bence Ferenc, Vizi Tímea és dr. Németh István a köszöntés után. Az átadáson nem volt jelen Macher Dávid Fotó: ZH

Az MNB pályázati feltételeinek a diákok közül az felelt meg, aki az utolsó két aktív félévben legalább 54 kreditpontot szerzett, a szakon előírt mintatanterv összes kreditjének időarányosan legalább 90 százalékát teljesítette, az előző két, egymást követő, lezárt félévben legalább 4,00 volt a tanulmányi átlaga, és ebben az időszakban tudományos, illetve egyéb szakmai munkát is végzett. A pályázatok értékelésekor 50 százalékban a tanulmányi teljesítményt, 40- ben a tudományos tevékenységet (publikáció, tudományos diákköri dolgozat, nemzetközi és hazai versenyeken való részvétel, illetve szakkollégiumi tevékenység), 10-ben pedig a közéleti, közösségi tevékenységet vették figyelembe.

 

Az MNB Kiválósági ösztöndíjat mindezek figyelembevételével a 2021/2022-es tanévre 4 hallgató nyerte el a PE ZEK diákjai közül. Hárman januárban sikeresen befejezték tanulmányaikat, ők 5 hónapra kapták az ösztöndíjat. Aki jelenleg még tanulmányait folytatja, 10 hónapos időintervallumra nyerte el az ösztöndíjat. Balázs Bence Ferenc és Macher Dávid 2022. februárjában oklevelet szerzett gazdálkodási és menedzsment szakon, Tóth Máté pedig pénzügy és számvitel szakon fejezte be tanulmányait. Vizi Tímea azonban még a pénzügy és számvitel szak aktív hallgatója.

 

Dr. Németh István főigazgató gratulációjában elmondta: az ösztöndíj hármas feltétele mutatja, hogy azt csak a legkiválóbb fiatalok érhetik el. Az egyetemi központ azon dolgozik, hogy minél több, a díjazottakhoz hasonló elkötelezettségű szakember szerezzen diplomát náluk, s a példa számukra adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában