Választási bizottsági ülés

2022.02.25. 19:00

Kifogást is elbíráltak

Négy újabb országgyűlési képviselőjelöltet vett nyilvántartásba péntek délutáni ülésén a 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsága Hokker Tibor (Mi Hazánk), Nagy Dávid (Magyar Kétfarkú Kutyapárt), Barna Tamás (Megoldás Mozgalom) és Székely Sándor (Munkáspárt-Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom) személyében.

Horváth-Balogh Attila

A Mi Pártunk - Ima jelöltje, Kopasz Róbert nyilvántartásba vételi kérelmét elutasították, mert 349 érvényes ajánlást sikerült összegyűjtenie a minimális 500-zal szemben. A bizottság érdemi vizsgálat nélkül utasította el Horváth Jácint képviselő-jelölt (Demokratikus Koalíció) kifogását, melyben azt vélelmezte, hogy Cseresnyés Péter államtitkár, képviselő a választási eljárásról szóló jogszabály több pontját megsértette azzal, hogy a zaol.hu február 21-ei tudósítása szerint laptopokat osztott diákok jelenlétében a Batthyány Lajos Gimnáziumban. A választási bizottság indoklása szerint a jogszabály alapján a kifogásnak az inkriminált eseményt követő 3 napon belül kell beérkeznie, ami azonban nem 21-én, hanem 18-án történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában