A maszk még marad

2022.02.22. 11:00

Járványügyi könnyítések Szlovéniában

Megszüntette a Covid- tesztelés kötelezettségét a szlovén állam, s párhuzamosan könnyített a beutazás feltételein is. Hétfőtől bárki karantén nélkül léphet be a szomszédos országba. Az új rendelkezések szerint úgynevezett védettségi igazolásra csak egészségügyi és szociális intézmények látogatásakor lesz szükség ezentúl. Eddig a magyarországinál jóval szigorúbb szabályozás volt életben Szlovéniában, ahol a hétfőn életbe lépett könnyítések mellett a maszk viselésének kötelezettségét továbbra is fenntartják.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Jelentősen változtak a Szlovéniába történő beutazás feltételei is, hétfőtől nem kell oltási igazolással rendelkezni a határ átlépéséhez. Ez azt is jelenti, hogy a védettségi igazolással nem rendelkezők karanténkötelezettsége is megszűnt. Szlovéniában vasárnap 2267 személy szervezetében mutatták ki a koronavírus jelenlétét, ez január első napjai óta a legalacsonyabb napi fertőzési adat. A napi fertőzöttségi csúcsot ez évben február elsején mérték, 23 433 esettel. A hétfőn közzétett adatok szerint kórházban 734 személyt ápolnak, közülük 110 beteg szorul intenzív ellátásra. Lélegeztetőgépen 28-an vannak. Szombaton 10, vasárnap 19 személy hunyt el koronavírus- megbetegedés miatt. A járvány következtében eddig összesen 6693 fő vesztette életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában