Önkormányzati ülés

2022.02.09. 21:00

Járdafelújítás támogatására pályáznak Lentiben

Folytatódhat a járdák felújítása a városban. A legutóbbi önkormányzati ülésen a Bánffy Miklós utcai járda egy szakaszának megújításáról tárgyaltak a képviselők.

Korosa Titanilla

A fejlesztés megvalósításához szükséges pályázat benyújtásáról döntött a testület. Siker esetén lehetőség nyílik a Bánffy utca déli oldalán, az Ifjúság útjától a Petőfi útig tartó, 370 méter hosszú járdaszakasz felújítására, bővítésére. Az aszfaltburkolat állapota az időjárás, a használat, valamint a járda melletti fák miatt erősen leromlott. 

 

 

A tervezett munkálatok során a járda pályaszerkezetét elbontanák, majd védőréteg és szegély készülne, a járófelület pedig térköves burkolatot kapna. A várható költségek megközelítik a 25 millió forintot, melyből a 65 százalékos támogatási intenzitás mellett a támogatás közel bruttó 16 millió forint lehet, míg az önkormányzat által vállalt önerő összege mintegy 8,6 millió forint. A pályázat keretében tervezett munkálatok megvalósításának végső határideje 2023. december 31. A Bánffy utcához közeli Ifjúság úton nemrégiben mintegy 22 millió forint értékben, belügyminisztériumi pályázat támogatásával újult meg a járda mindkét oldalon, összesen 337 méter hosszban. A szakasz térköves burkolatot és szegélyt kapott, a Kossuth úti csatlakozásnál, kiszélesedő részen aszfaltoztak, illetve a szükséges csapadékvíz-elvezetési munkákat is elvégezték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában