Frissen Zalából

2022.02.24. 14:00

Így szépülnek a nők a világban – tényleg ez lenne szépségük titka?

A Tündérszépek versenyén mindig gyönyörű hölgyekkel találkozhatunk. Szépségükért ők is sokat tesznek, ahogy a nők többsége a világ minden részén. Rengeteg szépségápolási szokás alakult már ki, ezekből gyűjtöttük össze azokat, melyek kiemelt figyelmet kaptak más országokban is.

Zaol

A Japán nők titka a rendszeresség és a zöld tea 

 

A japán nők szépségük megőrzésére nem drága csodatermékeket, sokkal inkább a természet által adott „kincseket” használják fel, ami mellett kellő figyelmet fordítanak az egészséges életmódra és táplálkozásra is. Kiemelkedően fontos számukra a rendszeresség, a napi szépségápolási rutin: minden reggel és este külön időt szentelnek arcuk megtisztítására, hidratálására és masszírozására.  Az azuki babot, a zöld teát és a rizst az arcukon is előszeretettel alkalmazzák, amiből bőrradírt, különféle arcpakolásokat készítenek. A hidratálás része az esti forró fürdő is, melybe olajokat és különböző sókat tesznek bőrük puhaságának és rugalmasságának megőrzése érdekében. 

A táplálkozás sokat számít. Forrás: pexels

Japánban a nők jól tudják, hogy a szépségüket nemcsak kívülről, hanem belülről is kell táplálni: táplálkozásuk főként zöldséges ételekből, rizsből és halból áll, melyek gazdagok vitaminokban és omega-3 zsírsavakban. A zöld tea rendszeres fogyasztása számukra természetes, az antioxidánsokban gazdag italnak számos pozitív hatása van az egészségre és bőrünk szépségére egyaránt. Nem véletlen, hogy a kozmetikaipar is előszeretettel használja alapanyagként. 

 

 

Görögországban az olívaolaj a szép bőr titka

 

A görög nők nagyon jól tudják, hogy az olíva csodákat tesz a bőrrel. Értékes olaja nem véletlenül keresett mind az egészséges táplálkozásban, mind a szépségiparban. Az antioxidánsokban gazdag, jó minőségű, hidegen sajtolt olívaolajat külsőleg elsősorban az arckontúr feszesítésére, ráncok csökkentésére és az egész test hidratálására használják. A kívül – belül alkalmazható olajbogyó és olaja rengeteg E-vitamint tartalmaz, ami segít megőrizni a bőr fiatalságát. Hajuk fényességét is ennek köszönhetik, illetve sóval összekeverve bőrhámlasztóként is gyakran használják.

A görög nők előszeretettel használják fel szépségük megőrzéséhez az olívaolajat.Forrás: pexels

 

A Skandináv nők szépsége a rendszeres szaunázásban rejlik 

 

A skandináv nők az egyszerűségben és a kevés sminkben hisznek: néhány terméket használnak csak, de azok jó minőségűek és többnyire növényi alapúak. A hidratálást és a természetességet fontosabbnak tartják, minthogy egész nap vastag sminket hordjanak. Életmódjukban nagy szerepe van a szaunázásnak, ahova lazítani és méregteleníteni járnak. Ragyogó bőrük egyik titka ennek rendszeres használata, valamint bőrük folyamatos hidratálása.

Lazítanak és méregtelenítenek is a szaunában. Forrás: pexels

 

India: fókuszban a kiegyensúlyozottság

 

Az indiai nők a belső harmónia megteremtésére törekednek. Jógáznak, meditálnak, rendszeresen járnak különféle masszázsokra. Náluk a belső béke és szépség sokkal nagyobb figyelmet kap, mint bármely más országban. Éppen ezért a fürdőzés is egy külön rituálénak számít, melyhez különféle illóolajokat, rózsákat és gyógynövényeket használnak. Az arcápolásban elsődleges szerepet kap a kurkuma, az amla és a méz. A szemükön használt festék alapja is gyógynövényekből áll, amit nem csak a tekintet hangsúlyozására, hanem a napfénytől való védelemre is használnak. 

A harmónia és a belső béke a legfontosabb számukra.Forrás: pixabay

Az emberek mindig felfigyelnek a szépségre. Mindegyik nő szép a maga módján, amit nem elrejteni, sokkal inkább megmutatni kellene. Magyarországon remek lehetőség erre a Tündérszépek versenye, mely rengeteg utat és lehetőséget nyithat meg Zala legszebb lányainak is; akár arra, hogy később az egész világ megismerhesse őket.  A 2022-es Tündérszépekre még nem zárult le a nevezés, március 22-ig várjuk a 18-29 év közötti hölgyek jelentkezését, akiket életre szóló élmény és értékes nyeremények is várnak a versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában