Frissen Zalából

2022.02.04. 14:49

Idén is lesz fánkfesztivál Nagykanizsán, csak másképp

Az omikron vírus variáns gyors terjedése miatt az idén is rendhagyó módon, tömegrendezvény nélkül február 24. és 26. között tartja meg a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház a város hathatós támogatásával a 14. Országos farsangi fánkfesztivált.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A szervezők a programok helyszínéül szolgáló VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban sajtótájékoztatón ismertették a részleteket. Kámánné Szép Terézia az intézmény igazgatója elmondta: az új variáns rohamos terjedése miatt nem kockáztathattak, így tömegeket megmozgató esemény nem lesz. Viszont a látogatók nem maradnak fánk nélkül, a finomságokat a fesztivál három napján városszerte különféle vendéglátó egységekben lehet megvásárolni. E helyszínek a saját hatáskörben döntik el azt, hogy a befolyt összegből mennyit ajánlanak fel jótékony célra. Az idén a vírus elleni harcban élen járó Kanizsai Dorottya Kórház alapítványán keresztül a "Covid"-osztályt lehet támogatni.

Balogh László polgármester, Cseresnyés Péter államtitkár, Vágó János siófoki mozgó zongorista, Kámánné Szép Terézia, a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója és Gábris Jácint az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke
Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Néhány rendezvényt, szűkebb körben az intézményünk falain belül tartunk meg – folytatta. – A nyitónapon nagyszabású, a fánkfesztivál történetét felelevenítő kiállítás nyílik, majd várhatóan előzetes regisztrációhoz kötött farsangi karnevált tartunk.

 

Cseresnyés Péter államtitkár gratulált a szervezőknek, hogy ebben a nehéz helyzetben is őrzi a hagyományokat, s ha rendhagyó módon, de továbbviszik a lángot.

 

Balogh László polgármester szerint Nagykanizsa mára a fánk fővárosa lett. Büszke az intézmény dolgozóinak kreativitására, akik ilyenkor is nívós fesztivállal készülnek.

 

Gábris Jácint, a város Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke kiemelte: a minősített fánkfesztivál képes arra, hogy megújuljon, melyre remélhetőleg a közönség is kíváncsi lesz és nagy számban vásárol a fánkokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában