Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság

2022.02.01. 19:00

Hétvégi bakancsos túrák sora Őriszentpéteren

A téli időszak valamennyi hátralévő hétvégéjére szervez bakancsos túrát az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. A programok előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Gyuricza Ferenc

Szombaton az igazgatóság őriszentpéteri Natura 2000 Látogatóközpontjától induló, 13 kilométeres túrára várják a természetjárás kedvelőit. A célpont Ispánk lesz, amit jórészt erdős területen, kijelölt túraútvonalakon haladva érhetnek el a résztvevők. Február 12-én Apátistvánfalváról indulva, négy kilométeres túra során a Gyantászok útja tanösvény kilenc állomását érintve ismerkedhetnek az érdeklődők a vendvidéki erdők növény- és állatvilágával. Egy hétre rá őriszentpéteri szertúrára invitál az igazgatóság: az Őrség fővárosának is nevezett település nevezetességeit szerről szerre járva mutatják be. Utóbbi program során a Natura 2000 Látogatóközpont kiállításait is meg lehet tekinteni.

 

A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ennek határideje pedig minden esetben az adott túrát megelőző nap. Jelentkezni telefonon vagy elektronikus levélben lehet az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság elérhetőségein. A túrák létszámkorláthoz kötöttek, vagyis csak abban az esetben tartják meg őket, ha minimum öt fő jelentkezik, ötven személynél több résztvevőt pedig nem tudnak fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában