Frissen Zalából

2022.02.06. 20:00

Halálos baleset, szarvasbika a Suzukin, vadászgépek Nagykanizsa felett - mutatjuk a hét híreit

Mutatjuk a hét legolvasottabb híreit.

zaol.hu

Forrás: police.hu

Szabálytalanul előzött a teskándi audis, a vétlenek haltak meg

 

A megengedett sebességnél gyorsabban, be nem látható útszakaszon előzött, a balesetben a vétlen autós és utasa halt meg. A tragédia 2020. szeptember 21-én reggel a fél hat utáni percekben történt a 74-es főúton Zalaegerszeg és Egervár között. Egy 36 éves teskándi férfi Audi S6 típusú személyautóval tartott Egervár felé, az útszakaszt ismerte, mert munkába járása során már többször közlekedett arra. Ezen a napon két munkatársát szállította, sem ő, sem egyik utasa a biztonsági övet nem használta. Bővebben ITT olvashat róla. 

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

 

Suzuki tetejére ugrott a szarvasbika: egy zalakarosi nő megsérült, az állat elszaladt

 

A 7-es számú főúton közlekedett csütörtökön 8 óra 30 perc körül egy 41 éves zalakarosi férfi egy személygépkocsival Zalasárszeg irányából Nagyrécse felé. Amikor a 200-as kilométerszelvénynél egy szarvasbika ugrott a járműve elé, és a személygépkocsi tetejére ugrott, majd tovább szaladt. A balesetben a jobb első ülésen helyet foglaló 53 éves zalakarosi nő megsérült - tájékoztatott a police.hu. 

Forrás: police.hu

Vadászgépeket tankoltak Nagykanizsa felett, olvasóink rögzítették

 

Nagykanizsai olvasóinknak péntek délután különleges élményben lehetett részük, hiszen az égre tekintve megfigyelhették miképp tankolnak a vadászgépek a levegőben. – A kocsiból szálltam ki a Kanizsa Centrumnál, amikor erős zúgást hallottam fentről, azonnal felnéztem – mesélte Kálovics Tamás. – Az interneten rákerestünk, hogy mit láthatunk épp, ott találtuk meg: gyakorlat folyik Magyarország ezen részén a NATO gépei légi üzemanyag töltést gyakoroltak. A Flightradar elnevezésű programon keresztül pontosan nyomon követhető volt az üzemanyag töltő gép útja, ami a számításaink szerint abban az időszakban 11 kört tett meg Kaposvár és Kanizsa között. Bővebb információ és videó ITT megtekinthető. 

Forrás: Lejer Tamás

 

Elkezdődött az szja-visszafizetés Zala megyében is

 

Szerdán megkezdte a postára érkező családi adó-visszatérítések kifizetését a Magyar Posta Zrt. Február 2–4. között országszerte várhatóan mintegy 161 ezer címre kézbesítik az adó-visszatérítés összegét, áll a cég közleményében. Azok a gyermeket nevelő szülők kapják meg először az adó-visszatérítést, akik a lakcímre utalást választották nyilatkozatukban, s akiknek a családi pótlék is postai kézbesítéssel érkezik. Bővebben ITT olvashatnak róla. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában