Frissen Zalából

2022.02.19. 07:00

Gyorsan elkelnek a panel házak

A gyorsan emelkedő négyzetméterárak sem riasztották el a vevőket, de azért némiképp változott az értékesítési idő, mutatta ki az Otthon Centrum legújabb lakáspiaci elemzése.

ZH

A panellakások iránt továbbra is nagy az érdeklődés

Forrás: Török János/DM

Nem volt szélsőséges kilengés, 2021-ben is a paneltulajdonosok találtak leggyorsabban vevőt, s amíg a téglalakások értékesítési ideje nem változott, addig a családi házak átlagosan két héttel kevesebb időt töltöttek a piacon, közölték. 

Az Otthon Centrum 2021-et felölelő statisztikái szerint tavaly a használt családi házak forgási sebessége változott a legtöbbet, átlagosan 154 nap kellett az értékesítéshez. A téglalakások ennél érezhetően rövidebb időt töltöttek a piacon, átlagosan 110 napot, míg a panellakások keltek el a leggyorsabban, csupán 82 napra volt szükség a tranzakció létrejöttéhez. Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője közölte, a 2020-as számsorral összevetve a tavalyi adatok némiképp változtak, a három szegmens közül kettőben nőtt a forgási sebesség, vagyis az ingatlant gyorsabban el lehetett adni. 

 

A legmarkánsabb különbségekről szólva a szakember kiemelte: amíg a téglalakások értékesítési ideje nem változott 2020-hoz képest, addig tavaly a paneleket 10, a házakat 14 nappal rövidebb idő alatt lehetett értékesíteni a hálózati eladási statisztikák szerint. 

A szakember azt is elmondta, hogy a relatíve olcsóbb pa­nel­lakások kedveltsége továbbra is nagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában