Frissen Zalából

2022.02.03. 07:00

Épül az altemplom és a közösségi ház a zalaegerszegi Kertvárosban

Tavaly augusztus végén helyezték el az alapkövét annak a beruházásnak, amely a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplom altemplomának bővítését és közösségi ház építését célozza.

Jóna István

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Kormányzati támogatással 425 millió forintból valósul meg az építkezés. A kivitelezés ősszel kezdődött földmunkákkal, s elkészült a leendő altemplom monolit vasbeton síklemez alapozása, valamint a monolit vasbeton falszerkezetei, közölte Sebestyén-Fehér Nóra, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának beruházási szakreferense. A födémzsaluzást követően idén januárban bebetonozták a födémlemezt, jelenleg pedig a közösségi ház vasbeton tartószerkezeteinek zsaluzása, a betonacél szerelése zajlik. Ezután a közösségi ház építésének látványos szakasza következik, és tavasszal már körvonalazódni fog a ház szerkezete, amely tömegében és kialakításában a meglévő kápolnarészt követi. Ezzel párhuzamosan elkezdődik az altemplomban a sírhelyek kialakítása. A kertvárosi hívek nagyon várják a beruházás elkészülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában