Összefoglaló

2022.02.13. 20:00

Emberi lábszárcsont Murakeresztúron, bokrétaünnepség a ZalaZone Tudományos és Innovációs Parkban - az elmúlt hét legfontosabb hírei

Cikkünkben összefoglaltuk az elmúlt hét legérdekesebb és legfontosabb híreit!

zaol.hu

Forrás: Dr. Száraz Csilla

Bokrétaünnepséget tartottak a ZalaZONE Tudományos és Innovációs Parkban

 

Négymilliárd forintos vissza nem térítendő GINOP-2.3.1 pályázatból valósul meg a ZalaZONE Tudományos és Innovációs Parkban az a fejlesztés, aminek keretében a Széchenyi István Egyetem 680 négyzetméteres inkubációs épülete és 850 négyzetméter alapterületű szállásépülete kap helyet. További részletek ITT.

 

Mi okoz daganatos megbetegedést? Beszélgetés dr. Máhr Károllyal, a zalaegerszegi kórház osztályvezető főorvosával

 

A gyógyítóhivatás gyakorlói a napokban a rákellenes világnap kapcsán irányították a figyelmet a rákbetegségekre és azok kezelésére. A rák­ellenes világnapot február 4-én tartják, ezt a 2000-ben Párizsban aznap rendezett első rákellenes világkongresszuson elfogadott charta tartalmazza. A betegség kezelésének újdonságairól, valamint a megelőzést szolgáló szűrések fontosságáról beszélgettünk dr. Máhr Károly főorvossal, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztályának vezetőjével. Cikkünk ITT érhető el!

 

Fának hajtott egy kisteherautó Pacsánál, a sofőr életét vesztette

 

Lesodródott az útról, árokba hajtott, majd fának ütközött egy kisteherautó 7527-es út 22. kilométerénél Pacsa közelében, a Felsőrajk felé vezető úton csütörtökön délelőtt háromnegyed tizenegy tájt. A részletekről ITT írtunk.

 

Forrás: Pacsa Katasztrófavédelmi Őrs

A megengedett sebesség duplájával száguldozott egy autós Zalában

 

A Zala Megyei Rendőr- főkapitányság munkatársai 2022. február 8-án sebességmérést végeztek a 760-as számú főúton, amely során egy gépjárművezető a megengedett 90 km/h helyett 186 km/h-val közlekedett. Az esetről ITT írtunk.

 

Elfogadták a költségvetést: Az andráshidai repülőtéren valósulhat meg a drónkutatási központ

 

Elfogadta a közgyűlés szerdán a város költségvetését, a díszteremben tartott ülést követően Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón számolt be a döntésekről a városházi Zeginfón. Részletek ITT.

 

Emberi lábszárcsontot is találtak - Murakeresztúron és környezetében több történelmi érdekességet rejthet a föld

 

Az egykori bencés apátság nyomai után kutattak a minap a szakemberek a település vezetőivel, eközben egy másik fontos objektum is látókörbe került. Cikkünket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában