Sajtótájékoztató Kanizsán

2022.02.09. 07:00

Az ellenzék az egészségügy problémáiról

Az egészségügy jelenlegi helyzetéről, illetve a baloldali összefogás által óhajtott változásokról beszélt kedden sajtótájékoztatón Horváth Jácint kanizsai képviselőjelölt és Berta Krisztián, az Éljen VárosuNK! Egyesület önkormányzati képviselője.

Pásztor András

Horváth Jácint azt mondta: a Fidesz rémhírei, miszerint a baloldali összefogás hatalomra jutása esetén kórházakat zárnának be és fizetőssé tennék az egészségügyet, természetesen nem igazak. 

 

– Az elmúlt évtizedben épp a Fidesz tette fizetőssé az egészségügyet, hiszen aki normális ellátást szeretne, az kénytelen a magánegészségügy felé fordulni – hangsúlyozta Horváth Jácint, hozzátéve: ha nyernek, önálló minisztériumot kap az egészségügy, a szakrendelők működtetését pedig visszaadják az önkormányzatoknak. 

 

Berta Krisztán a járványkezelést kritizálta: szerinte Orbánék diszkriminálják az oltatlanokat, ráadásul nem tekintik védettnek, aki átesett a betegségen. A kötelező oltás ellen petíciót is indított a Jobbik, az ugyanis nem választás, ha a tanárokat, rendőröket, egészségügyi dolgozókat munkáltatójuk kötelezheti az oltás beadatására, mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában