Testületi ülés

2022.01.06. 15:00

Zalalövő zavartalan ivóvízellátásának biztonságáért

A jövőbeni zavartalan ivóvízellátás érdekében hozott fontos döntést a soron kívüli testületi ülésén a város önkormányzata. A szolgáltató által beadandó felújítási pályázat sikere esetén biztosítják az ahhoz szükséges önrészt, mintegy 110-120 millió forintot.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői ivóvízrendszer állapotáról – mint annak idején megírtuk – az elmúlt év végén már tárgyalt a képviselő-testület. Megállapították, hogy az elöregedett hálózat nagyon rossz műszaki állapotban van, a folyamatos meghibásodások – elsősorban csőtörések – állandó javítása óriási terhet ró a városra. 


A szolgáltató szerint volna lehetőség változtatni ezen: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatot írt ki, amely 30 százalékos önrész biztosítása mellett fedezetet nyújthat Zalalövő keleti részén egy átfogó, mintegy 400 millió forintos rekonstrukcióra. Az önrészt a városnak kellene vállalnia. 


Az ülésen ezt a döntést hozta meg a képviselő-testület. A pályázatot az Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. készíti el és nyújtja be, várhatóan még februárban. Siker esetén a vízműteleptől a budafai városrész végéig, mintegy 4,5 kilométer hosszan cserélik ki a gerincvezetéket. Az önerő biztosítását a város hitelfelvétellel oldaná meg – ehhez kormányzati hozzájárulás szükséges –, aminek törlesztésére pedig részben a használati díjból befolyó összeg jelenthetne fedezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában