Barkácsműhely a gyerekeknek

2022.01.17. 16:00

Zalaegerszegen ismét elkezdődtek a könyvtári foglalkozások

Ismét elindultak a foglalkozások a megyei bibliotéka intézményeiben. Szombaton a Deák Ferenc Megyei és Vá­rosi Könyvtárban a Tappancs Barkácsműhelybe, a városi könyvtárban pedig egy hete az Öröm Kör foglalkozására várták a gyermekeket.

Mozsár Eszter

Varga Bálint édesanyjával, Varga-Nyakas Nikolettával érkezett a könyvtári foglalkozásra Fotó: Katona Tibor

A tél jelképeit, többek között papír könyvjelzőt, hóemberdíszt készítettek a kisgyerekek a hétvégén. Rajtuk kívül újra havonta jönnek a társasjáték- és a könyvbarát klub tajgai, az olvasók pedig nem pártoltak el tőlük a pandémia miatt sem, mondta Kiss Gábor könyvtár­igazgató. Folyamatos a forgalom, s a helyismereti témákban rendszeres a megkeresés. Az utóbbi években a szépirodalmat, a kaland- és romantikus regényeket keresik jobban. 

 

A lokálpatrióta klub következő összejövetele január 18-án, kedden este lesz, ahol dr. Bilkei Irén tart előadást a középkori borfogyasztási szokásokról. A január 25-i Ke­resztury-szavalógálára még vár­ják a középiskolások és felnőttek jelentkezését. 

 

A városi könyvtárban a Belső Béke Klub, illetve az ami­gurumisok jönnek össze, az Apáczai tagkönyvárban a netklub, a baba-mama klub, a kreatív klub, a társasjátékklub, a könyvbarátok klubja és a Napraforgó játszóház működik. Csácsban a LÁJK és a kreatív klub várja az érdeklődőket, és január 24-én magyar kultúra napi vetélkedőt tartanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában