Fejlődés

2022.01.22. 16:00

Utakat újítottak fel Ormándlakon

Növekvő népszerűségnek örvend a község nyugati határában a dombhát, a hegyi hajlékokban tizenheten laknak bejelentve, életvitelszerűen.

Arany Gábor

Gergye Krisztián, Rakonczai Róbert, Horváth Norbert, Vigh László és Farkas András a temetői úton Fotó: Pezzetta Umberto

Erről is szó esett pénteken délelőtt annak kapcsán, hogy a 113 lelket számláló település önkormányzata két utat is felújíttatott nemrég. Mint Horváth Norbert polgármester beszámolt róla, tavaly saját költségvetésből 3 millió forintot áldoztak a szőlőhegyi út 200 méteres szakaszának felújítására. A Magyar falu programban kerékpárforgalmi út felújítására nyert 10 millió forintos támogatásból pedig további 400 méter rekonstrukciója történt meg a lakott részen. Ez nem csak a faluban és a szőlőhegyen élőket szolgálja, ugyanis Gellénháza felől sokan erre közelítik meg a 7401-es, Lenti irányába vezető utat.

 

Ormándlak polgármestere ennek kapcsán említette meg, hogy terveik között szerepel a Gellénházára vezető út ormándlaki részének felújítása is, ennek számított költsége 76 millió forint, amit pályázatból finanszíroznának. S ha már út, arról is beszámolt, hogy szintén a Magyar falu program 3 millió forintos támogatásával újították fel a temetőben a Dervarics család kriptájához vezető százméteres aszfaltos szakaszt. A beruházások, útfelújítások kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a helyszínen tartott tegnapi rendezvényen kiemelte, a három éve elindított Magyar falu program is hozzájárult ahhoz, hogy vonzóbbá vált a vidéki Magyarország. Ezt jelzi, hogy egyre több olyan település van, ahol már elfogytak az eladó házak, valamint az építési telkek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában