Tapsi és Morzsa

2022.01.19. 11:30

Új otthonra találtak az utcára tett törpenyulak Nagykanizsán

A papírdobozban talált két törpenyúl nem időzött sokáig az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesületnél, most már a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény kanizsai Fenyő otthonában gondoskodnak az állatokról.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Múlt héten írtunk arról, hogy kutyasétáltatás közben a Városkapu körúton találtak egy leragasztott kartondobozt, mely két törpenyulat rejtett. A négylábúakat egy állatvédő a kanizsai menhelyre vitte, s lapunk cikke nyomán elsőként a fogyatékkal élők Fenyő otthona jelentkezett, hogy befogadná azokat. 

 

 

Baranyai Tamás, a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény megbízott intézményvezetője elmondta: bentlakásos intézményük feladata az önmaguk ellátására nem vagy csak részben képes fogyatékkal élő személyek és pszichiátriai betegek, autista lakók ápolása, gondozása, rehabilitációja. 

 

 

– A korábbi bentlakásos intézmények megszűnésével támogatott lakhatásban a lehető legmagasabb szintű életminőség elérésére törekszünk – folytatta. 

 

– Az esetfelelős munkatársunk, Köveskáliné Kucsebár Helén a Zalai Hírlapban látta meg, hogy a nyulaknak segítségre van szükségük, és cselekedett. A 12 felnőtt lakónk örömmel fogadta be Tapsit és Morzsát, merthogy azóta nagy egyetértésben el is nevezték az állatokat. A lakók életminősége ezáltal változik, másfajta ingerek érik őket, a nyulak befogadása egyfajta felelősségvállalási terápiát is jelent számukra. Rendszert, rutint visz az életükbe, fontosnak érzik magukat azáltal, hogy kiveszik a részüket az állatokról való gondoskodásból. 

 

 

Az örökbefogadás tényét Skanecz Tamás, az állatmenhely telephelyvezetője is üdvözölte. Mint mondta: nagyon szép gesztus, hogy az elárvult törpenyulak ilyen jó környezetben élhetnek s ennyi szerető kézre számíthatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában